Connect with us

Top Story

AMMAR MEŠIĆ – Između IGRE PRESTOLA i IGRE SUDBINE našao se i u IGRI MRŽNJE! A evo i ZAŠTO!

Published

on

Piše Saša Oreščanin

Glumac Ammar Mešić stekao je ogromnu popularnost  ulogom Strahinje u seriji „Igra sudbine“. 2014. godine igrao je u kultnoj američkoj seriji „Igra prestola“, a u međuvremenu se pojavio u još nekoliko serija.

Pročitajte još Miloš Biković – TOP 10 NAJBOLJE FILMSKE ULOGE! Nećete verovati KOJA je na PRVOM MESTU!

Ono čime je Ammar, osim talentom i atraktivnim izgledom, privukao pažnju – je i ime. Iako  je većina saglasna da je lepo i zanimljivo, ima i onih koji su postavljali pitanje kako neko u Srbiji može da ima takvo ime, koje nije „po Vuku“. Pre nekoliko godina Ammar je odlučio da odgovori na takve komentare.

Pročitajte još OTKRIVAMO – Evo KADA počinje snimanje DINASTIJE i KAKO će izgledati LUKSUZNA VILA srpskih KARINGTONA!

– „Kako Ammar pa Srbin?“ – Mržnja, u nekim komentarima otvorena, u nekim zapakovana u mrziteljsku duhovitost. To mrze oni koji misle da je Prijepolje u Crnoj Gori ili Bosni. Jer da je u Srbiji, valjda bi bilo Prepolje. Mrze oni koji ne znaju granice sopstvene zemlje, oni koji se boje Srbije svedene na „beogradski pašaluk“ a da iz tog istog pašaluka nisu nikada izašli, niti pokušali da nauče nešto o svojoj zemlji, njenoj istoriji i kulturi. Oni koji misle da treba istrebiti one koji se drugačije zovu, imaju drugu veru i verovanja, one koji su od njih po bilo čemu različiti – rekao je pre dve godine glumac, i dodao da se izjašnjava kao Srbin.

Pročitajte još SAZNAJEMO – Počinje serija BELEŽNICA! A evo i KADA, i NA KOM KANALU!

– Ja sam Srbin, iz Prijepolja, koje je u Srbiji. Baka i njeni roditelji i rođaci su pravoslavci, a mi muslimani, slavimo i Božić i Bajram, Uskrs i Ramazan. Pa pobogu, kako to da živimo normalno? – pita se Ammar, i nastavlja:

– Ne delimo ljude, ne pristajemo na to da nas dele. Razdvajamo ljude od neljudi, razlikujemo dobro od lošeg. Ne pljujemo po ulici, ne potkradamo komšije, ne kunemo, ne varamo, ne delimo, ne mrzimo. Plaćamo porez, pevamo himnu, borimo se da naša Srbija bude bolja, uređenija, lepša. I lepo nam je tako, sigurno lepše nego onima koji se bude i ležu sa mržnjom. Lepše nego onima koji misle da je mržnja dokaz ljubavi prema svojoj zemlji ili veri.

Pročitajte još EKSKLUZIVNO Radoš Bajić za FILM i TV: Još čekam seriju koja će SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA skinuti sa TRONA! A EVO i ŠTA će uraditi kada se to dogodi…

– Ništa gore od zatucanih ljudi koji žive u 15. veku. Briga te za komentare. Nismo svi isto vaspitani – bio je jedan od komentara na Fejsbuku.

– Što se sekiraš? Oni su samo ljubomorni. Ti si naš Alen Delon – glasio je drugi komentar. Nakon toga usledio je i niz komentara podrške, tada još ni približno popularnom glumcu, kao što je danas.

Nedugo nakon ove objave, u jednom intervjuu, glumac je objasnio da ga takve stvari pogađaju, i ne pogađaju.

Pročitajte još JUNACI NAŠEG DOBA – Otkrivamo SVE o DRUGOJ SEZONI! Mirka Vasiljević OTIMA VRUĆKA od MILICE MILŠE! A evo I KAKO!

– Svestan sam toga gde živimo, ne samo u Srbiji, i u BiH i u Hrvatskoj je to delikatna tema. I kad sam pročitao te negativne komentare u kojima se pitaju kako Ammar može da bude Srbin, bio sam u fazonu: naravno da može, a sad ću da ti pokažem i kako može. Ne da se nešto pravdam, već više iz nekog revolta prema ljudima koji tako gledaju na stvari. Da, ja jesam Ammar. I da, ja jesam Srbin. Iskreno, nisam mislio da će to toliko da odjekne, jer ja nisam nešto poznat, niti vilenim u oblacima – rekao je tada Ammar za Noizz.

Pročitajte još ŠOK! Da li ste znali da ste AMBASADORU iz serije IGRA SUDBINE – SEDELI U KRILU? Otkrijte i KAKO!

I zaista, zašto bi u demokratskoj zemlji bilo kome smetalo nečije ime, verska ili nacionalna pripadnost? Nismo li svi pred zakonom (i Bogom) jednaki? Zar još nismo prevazišli takve podele?

„Srbija je večna dok su joj deca verna“, pa bila njihova imena „po Vuku“ ili ne.

Foto Instagram

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor filmitv.rs/Facebook/Noizz

Advertisement