Connect with us

NE PROPUSTITE

Čovek koji pravi razliku – Maestro IVKOVIĆ, 14. juna na RTS 1 od 22.00

Published

on

Četvrta i poslednja epizoda serijala „Čovek koji pravi razliku“ posvećena je legendarnom košarkaškom stručnjaku Dušanu Dudi Ivkoviću.

Igra sudbine 301. epizoda – ŠOK! Ada Kanački saznaje KO JE UBIO BOŠKA! To ipak NIJE BRUNER! Ali evo KO JESTE!

Malo je ljudi u svetu sporta koji su toliki autoritet da, kada uđu u prostoriju, svi zaćute. Jedna od takvih osoba je i Dušan Ivković, trener koji je proslavio jugoslovensku i srpsku košarku, kao i čovek čije je ime postalo sinonim za ovaj sport u čitavoj Evropi. Pored nacionalnog tima, legendarni Duda je ostao upamćen kao trener brojnih košarkaških klubova od Partizana, ruskog CSKA pa sve do Grčke u kojoj je i ostavio najdublji trag, naročito na klupi atinskog Olimpijakosa sa kojima je čak dva puta postao osvajač Evrolige.

Dokumentarni film „Maestro Ivković“ prati Dudin profesionalni razvoj, od mangupa sa Crvenog krsta pa sve do oproštajne utakmice odigrane u Pireju 2017. godine. O grandioznoj karijeri Dušana Ivkovića govore imena poput Miodraga Marića, Žarka Paspalja, Predraga Danilovića i Miodraga Ražnatovića. Dok se opraštamo od serijala „Čovek koji prvai razliku“ poslednji kadrovi snimljeni su ispred biste Nikole Tesle koja se nalazi u dvorištu Dudine porodične kuće, sa kojim je naš junak u krvnom srodstvu po majčinoj liniji.

Foto PROMO

Advertisement