Connect with us

Featured

HIT! NEČISTA KRV – GREH PREDAKA – Glumac Dragan Bjelogrlić otkrio sve o ulozi hadži-Trifuna! A EVO i KAKO je reagovao na scenario za film!

Published

on

Film “Nečista krv – greh predaka” imao je svetsku premijeru na Festivalu evropskog filma na Paliću, beogradskoj publici predstaviće se 24. avgusta, dok dva dana kasnije ulazi u bioskope.

– Svakako je ovo jedna od mojih zanimljivijih uloga. Kada sam dobio scenario da pročitam, video sam da se radi o jednoj izuzetno kompleksnoj priči i ulozi. Nisam mnogo razmišljao. U trenutku kad sam pročitao poslednju stranicu, znao sam da ću da prihvatim to da igram. Nije bilo nikakve dileme – rekao je Dragan Bjelogrlić.

Pročitajte još HIT! Glumica Zlata Numanagić OTPISANA? EVO ZAŠTO već dugo ne glumi, koja serija joj je bila teška za snimanje i zbog ČEGA se kaje!

Bjelogrlić tumači glavni lik, hadži-Trifuna, uglednog srpskog trgovca, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana „Nečista krv”.

Njegove sinove igraju Marko Grabež (Mita) i Nedim Nezirović (Jovča).

Pročitajte još HIT! Glumac Milan Vasić otkrio šta misli o hiperprodukciji serija! A EVO i ŠTA mu najviše nedostaje!

O ulozi hadži-Trifuna Bjelogrlić je rekao:

– Bilo mi je zanimljivo da je to čovek koji sve vreme pokušava da sredi situaciju, da vuče poteze koji će učiniti dobro i njemu i ljudima oko njega, a sve radi pogrešno. To me je jako podsetilo na naš mentalitet. Shvatio sam, kao i mnogo puta do sad, da su svi naši pisci još davno ispričali priče o nama. Ovde je mentalitet i taj neki usud koji nosimo toliko jak i ukorenjen u nama. Razne “hadži-Trifunove” sam imao prilike da upoznam i lično, a nažalost pamtimo ih i iz naše dalje i bliže istorije.

Pročitajte još HIT! Milan Kalinić je već petnaest godina u skladnom braku sa Sandrom, a EVO KAKO su se upoznali!

Film koji je imao svetsku premijeru na Festivalu evropskog filma na Paliću, beogradskoj publici predstaviće se 24. avgusta, dok dva dana kasnije ulazi u bioskope.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Telegraf

Advertisement