Connect with us

Featured

SARAJEVO FILM FESTIVAL – Nagrade Srce Sarajeva dobile serije PORODICA i GRUPA

Published

on

Sarajevo film festival sinoć je prvi put dodelio nagrade Srce Sarajeva za televizijske serije, koje su osvojili u dramskoj kategoriji srpska „Porodica“, a za komediju hrvatski „Dnevnik velikog Perice“.

Za najboljeg glumca i glumicu u televizijskim serijama proglašen su Boris Isaković za „Porodicu“ i Jasna Ðuričić za „Grupu“, a Srce Sarajeva kao Zvijezdu u usponu dobila je Ivana Zečević, takođe za „Grupu“.

Pročitajte još HIT! Glumac Vojin Ćetković prvu ulogu je imao u SPOTU popularnih pevačica! EVO o KOM velikom hitu je reč!

Na svečanoj dodeli novoustanovljenih nagrada sarajevskog festivala, u kongresnoj dvorani hotela „Holidej“, Srce Sarajeva za najbolje kreatore serije primio je reditelj i scenarista Bojan Vuletić za srpsku „Porodicu“.

– Stvarno sam iznenađen, nisam očekivao sve ovo… A što se tiče „Porodice“ – sigurno nećete gledati nastavak. Što je velika stvar – rekao je Vuletić primajući nagradu, nagrađen smehom i aplauzima.

Primajući Srce Sarajeva za najbolju dramsku seriju sa članovima ekipe „Porodice“, kreativni direktor Boban Jevtić je istakao da je nagrada „velika čast“.

Pročitajte još HIT! Glumac Ivan Zekić otkrio KAKO je dobio ulogu u filmu TOMA i KAKO se pripremao za lik slavnog pevača Tozovca!

Jevtić je pohvalio Sarajevo film festival što je novim nagradama dao „inicijativu i ogroman podstrek“ da se u regionu i dalje rade dobre serije.

Primajući Srce Sarajeva za najboljeg glumca u televizijskoj seriji, za ulogu Slobodana Miloševića u „Porodici“, Isaković je privio nagradu na prsa, i potom, burno nagrađen aplauzima prisutnih, počeo obraćanje duhovito sa: „Volim i ja vas“.

– Velika je čast biti sa „Porodicom“ ovde, i u ovakvoj regionalnoj porodici. Imam utisak od početaka karijere, od filma „Vukovar jedna priča“, da sam priželjkivao ovakvu vrstu okupljanja. Ovo srce je srce svih nas – rekao je Isaković.

Pročitajte još ŠOK! Milan Marić zaražen koronom! EVO KAKVO je stanje popularnog glumca!

Zahvaljujući novoustanovljenim nagradama Sarajevo film festivala za televizijske serije, prema rečima Isakovića, „produkcijice u malim zemljima konačno dobijaju šansu da postanu velike produkcije koje će iznedriti nove kvalitete“.

Srce Sarajeva za najbolju glumicu dobila je njegova supruga Ðuričić za seriju „Grupa“, koja je istakla da je svima važna prvi put dodeljena nagrada, i da će u njenom životu „imati poseban značaj“.

– Ovo je baš čudno… Jako. Ovo je stvarno fantastično! Nemam govor. Nikakav. Za razliku od Borisa Isakovića. On je očekivao – našalila se Ðuričić.

Pročitajte još HIT! Glumac Nikola Đuričko objavom na Instagramu oduševio pratioce! EVO o ČEMU je reč!

Zvezda u usponu Zečević zahvalila je na nagradi i „Sarajevu što ima ovako sjajan festival“.

Autor hrvatske serije „Dnevnik velikog Perice“ Albino Uršić izjavio je primajući nagradu da je kao debitant „iskreno iznenađen“, dok je producent Željko Zima dodao da se nada „da će nastavak serije biti još bolji“.

U konkurenciji za nagrade Srca Sarajeva bilo je 16 regionalnih serija, kao što su „Jezero“, „Južni vetar“, „Kalup“, „Klan“, „Kosti“, „Močvara“, treća sezona „Novina“, „Porodica Markovski“, „Senke nad Balkanom“ i druge.

Pročitajte još HIT! Glumica Marijana Mićić staje na ludi kamen? Jedan detalj sve otkrio? EVO o ČEMU je reč!

O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su onlajn glasanjem.

Direktor Sarajevo film festivala Mirsad Purivatra najavio je da je ovogodišnji žiri je nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama.

Pročitajte još HIT! JUŽNI VETAR 2: UBRZANJE – Miloš Biković otkriva koliko će biti delova filma i sezona serije!

Sarajevo Film Festival uspostavio je novu kategoriju nagrada Srca Sarajeva za televizijske serije sa željom da promoviše najkvalitetnije regionalne televizijske serije i njihove autore, glumce i glumice.

Voditelj svečanosti bio je glumac Tarik Filipović, a pokrovitelj BH Telekom.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Tanjug/Telegraf

Advertisement