Connect with us

FILM

OTKRIJTE! Koji su NOVITETI na 27. Sarajevo Film Festivalu 2021. godine

Published

on

Promocija 27. Sarajevskog film festivala održana je i u Beogradu. Najavljen je dobitnik Počasnog Srca Sarajeva čuveni reditelj Vin Venders. Tokom festivala koji će se u Sarajevu održati od 13. do 20. avgusta biće prikazana retrospektiva Vendersovih filmova, a organizatori posebno ističu film „Hotel od milion dolara“ koji je 2000. godine osvojio Srebrnog medveda na Berlinskom festivalu.

Izdvajamo sa PALIĆ FILM FESTIVALA: 5 crno-belih filmova koje ne smete propustiti!

Proslavljena glumica Jasna Đuričić, dobitnica brojnih nagrada, među kojima su posljednje za ulogu Aide u filmu “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić nominovanog za Oskara, predsednica je žirija Takmičarskog programa.
– Kada sam shvatila ko je sve proteklih godina nosio funkciju predsednika žirija, zaklecale su mi noge, ali praviću se da me nije strah – rekla je Jasna Đuričić. – Velika je čast biti na čelu ovakovog festivala.

HIT! Serija KLAN – Glavna priča DRUGE sezone biće o otmici biznismena Miroslava Miškovića? EVO ŠTA čeka Šoka i Pašu!

– Sarajevo Film Festival, kao festival fokusiran je na jugoistočnu Evropu i na region, a Beograd smatramo jednim od centara kinematografije i televizije u ovom delu Evrope. Naše veze sežu daleko, od samih početaka festivala. Ovo je sada već tradicionalni dolazak u Beograd, u kojem se susrećemo sa partnerima iz kinematografije Srbije, Filmskog centra Srbije, producentima i autorima. To je čin uzajamnog prijateljstva i partnerstva kojim kreiramo regionalnu filmsku scenu – rekao je Jovan Marjanović, ko-direktor Sarajevo Film festivala. – Novitet ove godine je Srce Sarajeva za TV serije, a sve sa željom da se promovišu najkvalitetnije televizijske serije. Za ovu novo uspostavljenu kategoriju u trci je 16 serija, a najveći broj dolazi baš iz Srbije.

Za Srce Sarajeva u kategoriji Najbolje dramske serije nominovano je sedam serija, a od domaćih na listi su se našle „Klan“, „Grupa“, „Kosti“, „Porodica“ i „Tajkun“.

HIT! Miloš Biković na plus 40! Glumac objasnio koliko voli svoj posao!

Za Najbolju komediju nominovane su iz Srbije „Zlatni dani“ i „Mama i tata se igraju rata“.

ŠOK! KALKANSKI KRUGOVI – OVO niko nije znao! Otkrivena tajna serije! EVO O ČEMU je reč!

Za Najbolje kreatore serije u igri su Uroš Tomić i Dragan Đurković za „Grupu“, Bojan Vuletić za „Porodicu“, Slobodan Skerlić za „Klan“ i Dragan Bjelogrlić za drugu sezonu „Senki nad Balkanom“.

HIT! Glumac Rade Šerbedžija nije planirao da se bavi glumom! EVO ŠTA je bila njegova velika strast i KO mu je bio uzor!

Za Najbolju glumicu sa naših prostora nominovane su Jasna Đuričić, Jovana Stojiljković, Mirjana Karanović i Nada Šargin. Za Najboljeg glumca nominovani su između ostalih i Boris Isaković, Dragan Bjelogrlić, Filip Đurić i Jovo Maksić. Za zvezde u usponu nominovani su Ivana Zečević, Jana Bjelica i Aleksandar Dimitrijević. Promociji Sarajevo film festivala su prisutvovali i Anica Dobra, Mina Softić, Goran Bogdan, Zijo Valentino, Ivana Zečević, Katarina Radivojević.

Foto FILM I TV

Advertisement