Connect with us

Top Story

HIT! Serija PORODICA nominovana u svim kategorijama Sarajevo Film Festivala! A reditelj Bojan Vuletić najavljuje i novi film BELA NEDELJA!

Published

on

Sarajevo Film Festival, 27. po redu, biće održan od 13. do 20. augusta, a kako se navodi u saopštenju, a po prvi put nagrade Srce Sarajeva biće dodeljene i za TV serije, njihove autore i glumce.

Serija „Porodica“ nominovana je u svih pet kategorija (izuzev, naravno, komedije), tj. za najbolju dramu, za najboljeg kreatora serije (Bojan Vuletić), najbolju glumicu (Mirjana Karanović), najboljeg glumca (Boris Isaković), kao i za zvedu u usponu (Jana Bjelica).

Pročitajte još HIT! Snaja Danice Ristovski je takođe glumica i zajedno su igrale u IGRI SUDBINE! EVO o KOME je reč!

Bojan Vuletić, reditelj ostvarenja koje prati poslednjih 48 sati zajedničkog života Slobodana Miloševića sa porodicom na slobodi do momenta njegovog hapšenja, kazao je da su nominacije na ovom prestižnom festivalu velika čast.

– Serije su sada postale oaza kreativne slobode u kojoj mi, kao autori, možemo da se izrazimo na najbolji mogući način. Ono što je važno napomenuti jeste da produkcija koju Srbija ima, i kakvu je firma FireFly radila svih ovih godina, dobila i dokaz svog uspeha time što je većina tih serija nominvana na ovogodišnjem festivalu – rekao je Vuletić za Telegraf.

Pročitajte još ŠOK! Glumac Vuk Kostić otkrio kog kolegu ne podnosi! OVO niko nije očekivao!

On je podsetio da je Sarajevo Film Festival jedan od najvažnijih na Balkanu i u ovom delu Evrope.

– Njegov regionalni koncept je nešto što već duži niz godina opstaje i oni su pokazali da su kao vrlo ozbiljan festival uvek u korak sa vremenom, prateći festivale A kategorije kao što su Berlinale ili Venecija. Tako da je velika čast biti nominovan na Sarajevo Film Festivalu, kao dokaz da smo uradili ne samo dobru seriju, već i zadovoljili producentske standarde koje ovaj festival postavlja već dugi niz godina.

Pročitajte još HIT! SLOŽNA BRAĆA – THE NEKST ĐENERATION – Završeno snimanje serije! EVO KADA počinje prikazivanje!

Na pitanje kako je publika u BiH reagovala na seriju „Porodicu“, rekao je da nominacije govore sve.

– Nemam zvanične podatke, znam da se serija emitovala na OBN kanalu u večernjem terminu, ali mislim da je nominacija ove serije u svih pet kategorija dovoljan pokazatelj da je serija jako dobro primljena, što je za mene kao autora veoma značajno. Ne samo u BiH, nego je i u drugim zemljama bivše Jugoslavije shvaćena na način na koji smo je i mi kao autori osećali – kaže reditelj.

Pročitajte još HIT! Glumica Anđelka Prpić otkriva ZAŠTO je se plaše na snimanju serije RADIO MILEVA! A EVO i sa kojim javnim ličnostima je odrasla!

Trenutak koji publika dugo neće zaboraviti u seriji „Porodica“ bila je pesma Ambasadora „Zemljo moja“, uparena sa arhivskim snimcima sa ratišta. Pesma je objavljena 1975, a već iduće Ambasadori su SFRJ predstavljali na pesmi Eurosonga koji se odražao, ni manje, ni više nego u – Hagu.

– Pesma „Zemljo moja“ bila je neformalna himna Jugoslavije, ali takođe i pesma gastarbajtera, onih koji su stalno čeznuli za tom zemljom. Stoga je ona bila odabrana, a taj izbro napravio je moj kolega i prijatelj Aleksandar Ilić, koji je bio direktor fotografije i muzički urednik serije. Na neki način ona zaista evocira jedno vreme koje smo svi mi živeli i koje je u stvari, u spoju sa strašnim kadrovima raspada te zemlje, izazvala tu emociju i taj stav koji smo sve vreme želeli da u seriji iznesemo – kazao je Vuletić.

Pročitajte još HIT! Snima se film o Marini Tucaković! EVO KO će glumiti najveću hitmejkerku na Balkanu!

Vuletiću su ruke pune posla.

– Moj sledeći projekat, što se film tiče, biće „Bela nedelja“. To je film koji o vremenu u kojem živimo, a u kojem je jako teško razlučiti šta je istina, a šta laž, te kako je u stvari vrlo lako od laži napraviti „istinu“ i navesti ljude da poveruju da se desilo nešto što se uopšte nije desilo. Mislim da je pored korone i ove pošasti koju svi živimo, ta vrsta manipulacije činjenicama trenutno najveća tema koja tišti ne samo naše društvo, već i sve zemlje – rekao je Vuletić i dodao da će društvene mreže i mediji u njegovom filmu imati veliku ulogu.

Pročitajte još HIT! Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković uživaju na letovanju! EVO i KAKO!

Uprkos sve većem broju, serije nisu „pojele“ film, ističe Vuletić.

– Film i serija su i dalje, u principu, jako različite stvari, ali veoma je dobro što se sada ulaže u serije i mnogo produkcija u regionu prepoznaju da je to prostor u kome sada mi kao autori možemo da eksperimentišemo. To je u stvari preuzeto iz Amerike, uvezeno naknadno u Evropu, ali je sreća da smo i mi to prepoznali – kaže reditelj, i dodaje:

Pročitajte još HIT! Glumac Bane Tomašević osvojio je publiku ulogom Miše Zvornika u seriji UBICE MOG OCA! A EVO KAKO izgleda njegova supruga!

– Nije samo komercijalna stvar u pitanju, već i jedan kreativni kvalitet. Sve stvari koje je u datom trenutku u filmu teško izneti, jer je film sam po sebi mnogo skuplji i komplikovaniji za rad, sada možemo da isprobavamo u serijama, što je za sve nas koji se bavimo ovom umetnošću veoma značajno.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Telegraf

Advertisement