Connect with us

Top Story

ŠOK! Mira Banjac imala saobraćajnu nezgodu! EVO u KAKVOM stanju je slavna glumica!

Published

on

Mira Banjac imala je saobraćajnu nezgodu, ali je srećom prošla bez težih povreda. Glumica je sa svojim sinom Branom Jovanovićem doživela udes kod Tjentišta, kad je došlo do direktnog sudara dva vozila.

Mira i Brana su dobro, što je Kuriru potvrđeno od prijatelja bliskog njihovoj porodici. Dramska umetnica je samo ugruvana, a krenula je na odmor.

Pročitajte još HIT! Dva bivša partnera glumice Katarine Radivojević oženila su se popularnim Hrvaticama! EVO o KOME je reč!

Mira Banjac rođena je 4. novembra 1929. godine u Erdeviku, selu u šidskoj opštini, u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji. Na “daske koje život znače” prvi put je stupila potkraj Drugog svetskog rata, kao članica Kulturne ekipe Prve proleterske brigade Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije.

Uz kraće angažmane u banjalučkom i sremskomitrovičkom pozorištu, tokom prve polovine pedesetih godina, najveće domete na sceni dosegla je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, te kultnom beogradskom Ateljeu 212.

Pročitajte još SARAJEVO FILM FESTIVAL – Nagrade Srce Sarajeva dobile serije PORODICA i GRUPA

Uporedo s karijerom u teatru, ostvarila je i nebrojene, prevashodno karakterne uloge na filmu i televiziji, a na ta dva medija aktivna je i dan-danas, sa napunjenih 92 godine.

Dobitnica je mnogih značajnih nagrada, od kojih posebno izdvaja “Vukovu nagradu”, a na spisku priznanja Mire Banjac našli su se i “Dobričin prsten”, tri Zlatne arene Filmskog festivala u Puli, nagrada “Pavle Vuisić” za životno delo i druge.

Foto Printscreen Instagram

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Kurir

Advertisement