Connect with us

Top Story

HIT! Scenarista Siniša Pavić otkrio KAKVA je bila saradnja sa Lanetom Gutovićem! A EVO i KOJU ulogu u kultnoj seriji je slavni glumac ODBIO!

Published

on

Siniša Pavić, scenarista, tvorac filmova koji su proslavili Milana Laneta Gutovića, među kojim je svakako lik Srećka Šojića iz “Tesne kože” kao i serije “Bela lađa” priča za BlickKako se slavni glumac stopio sa ovom ulogom.

– Jedinstveni slučaj, koliko ja znam, da postoji lik koji je mogao da odigra samo jedan jedini glumac, a to je on. Glumce cene i po tome kolika je moć nji ove transformacije, koliko su u stanju da odigraju likove koji ne leže u njihovom habitusu, prirodi karakteru… To čini zaista njihovu svestranosti, određuje njihove domete. A Lane je igrao mnoge uloge i u pozorištu i na filmu gde je pokazao tu moć transformacije u velikoj meri, ali kad se dočepao da igra Srećka Šojića on se prosto stopio s njim – priča Siniša Pavić, i dodaje:

Pročitajte još HIT! Vesna Trivalić i Gagi Jovanović zajedno u novom filmu posle 23 godine! EVO o ČEMU je reč!

– Znate, glumci obično traže tekst koji bi im legao, koji bi ih inspirisao, motivisao da igraju dobro, jer ne vredi igrati svaki tekst. Ali u ovom slučaju kao da je lik tražio glumca, i našao ga je, i više ga nije puštao.

Pavić podseća da, kada je “Bela lađa” morala da bude prekinuta, nije bilo šanse da se traži zamena za njega.

– Tada smo prosto morali da pr komponujemo poslednjih 10 epizoda bez njega. On je često voleo da kaže: “ja sam Šojić”,  i kada je dolazilo do nekih nesuglasica, on je govorio: “Ne možete vi drugog da nađete, ja sam Šojić” – ističe proslavljeni scenarista.

Pročitajte još HIT! AVIONDŽIJE – Objavljen prvi trejler nove humorističke serije! EVO KADA počinje prikazivanje!

Lane je često govorio u intervjuima da ne improvizuje na Pavićevom tekstu u ulozi Šojića.

To je kod mene pravilo, i on je to znao još od “Diplomaca” i “Boljeg života” da ja na tome insistiram. Ima glumaca koji to vole da rade, a on je i sposoban za to, ali je poštovao svaku reč u tekstu. Bila je to stvarno odlična besprekorna saradnja dok je trajala. Jako smo se dobro razumeli, on je razumeo svaki tekst koji sam napisao, i brzo ga je usvajao bez ikakvih problema, poverovao mi je u određenim trenucima, kad je bio baš zadovoljan, govorio je: “Znate šta, ovo će ostati za istoriju”. Bio je oduševljen tom ulogom, i to se vidi da je on prosto uživao u njoj – napominje Pavić.

Gutović je u životu i u glumi bio svoj, vrlo specifičan.

Pročitajte još HIT! NEČISTA KRV – GREH PREDAKA – Glumački ansambl filma dobio nagradu na Dunav Film Festu! Počela bioskopska distribucija širom Evrope!

– Bio je originalan, ali ne po svaku cenu. Bilo je trenutaka kad nije hteo da igra, da glumi, kad se bavio nekim biznisom, ali to je bila njegova ćud. Tako, recimo, nisam uspeo da igra Tintoreta u “Srećnim ljudima”. Mislio sam na njega kada sam to pisao, ali on mi kaže: “Ja sam sad u nekim drugim vodama”. Bio je u nekom selu, bavio se gajenjem životinja i bilo ga je teško nagovoriti. Onda smo uzeli Đuzu Stojiljkovića koji je bio briljantan, naravno, ali prvi izbor je bio Lane – kaže Pavić, i dodaje:

– Iako je Đuza to možda bolje odigrao nego što bi Lane,  to sada ne znamo, ali sa Šojićem je druga priča. Mislim da je on napravio jedan lik koji će ostati dugo u svesti mnogih generacija kao deo života svakog pojedinca. U svakome od nas pomalo je on ostavio svoj lik, svoj spomen, na to šta on nama ne valja, šta nas čini takvima kakvi smo, šta nas čini specifičnim. Dakle, on je stvarno bio i ostao nacionalni junak.  Mislim da za Lanetom zaista ljudi žale jer im je doneo mnogo radosti u kuće, u živote…

Foto Printscreen YouTube RTS

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Blic

Advertisement