Connect with us

Featured

HIT! NEČISTA KRV – GREH PREDAKA – Glumački ansambl filma dobio nagradu na Dunav Film Festu! Počela bioskopska distribucija širom Evrope!

Published

on

Preksinoć je proglašenjem nagrada u Smederevu završen 4. Dunav Film Fest. Tročlani žiri u sastavu Ana Maria Rosi, Mladen Sovilj i Emir Ćatović odlučili su da nagradu za najbolje glumačko ostvarenje dodele čitavom ansamblu filma „Nečista krv – greh predaka“.

Obrazloženje žirija kojim je predsedavala naša rediteljka Ana Maria Rosi, Telegraf prenosi u celosti:

Pročitajte još HIT! Glumac Goran Jevtić doživeo neprijatnost u supermarketu, a onda je nastao haos! EVO o ČEMU je reč!

– Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje pripala je glumačkom ansamblu filma “Nečista krv – greh predaka”. Akteri su izuzetnom glumačkom igrom, (kako pojedinačno tako i svi zajedno), stilskom ujednačenošću u igri čitavog glumačkog ansambla filma pod rediteljskom palicom Milutina Petrovića, uverljivo oživeli likove Nanovićevog scenarija, na način koji zaslužuje najviše ocene.

Ovogodišnje izdanje festivala je otvoreno upravo projekcijom filma „Nečista krv – greh predaka“, i jedna od glavnih glumica, Katarina Radivojević, koja u filmu tumači lik Cone, svečano je proglasila festival otvorenim pre šest dana, dok ga je sinoć svečano zatvorio Srđan Dragojević pre projekcije svog filma “Nebesa”, koji je time doživeo srpsku premijeru.

U toku proglašenja nagrada koje ovaj festival dodeljuje deo mnogobrojne glumačke ekipe filma bio je na novosadskoj premijeri koja je održana u bioskopu Arena Cineplex, i poklonio se novosadskoj publici koja ih je pozdravila dugim aplauzom.

Pročitajte još HIT! Glumica Hristina Popović dala novu šansu staroj ljubavi? Jedna objava zaintrigirala javnost!

Film „Nečista krv – greh predaka“ je od juče u bioskopima širom Srbije, a ekipa filma će nastaviti turneju i pozdraviti publiku u Banja Luci, dok se željno isčekuje dolazak glumačke i autorske ekipe filma na premijeru u Vranju, koja će biti održana 28. avgusta u pozorištu “Bora Stanković”.

Radnja filma „Nečista krv – Greh predaka” se dešava pre Sofkinog rođenja, i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana „Nečista krv“.

Pročitajte još ZVANIČNO – Miloš Biković proglašen za jednog od TRI NAJPOPULARNIJA GLUMCA U RUSIJI! Evo NA KOM JE MESTU!

Uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

Film je rađen po scenariju Vojislava Nanovića, koji je adaptirala Milena Marković. Za scenografiju je bio zadužen Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio rekonstrukciju Vranja iz 19. veka, dok je veličanstvene kostime epohe kreirala kostimografkinja Marina Medenica. Producent filma je Snežana van Hauvelingen, a film je nastao u produkciji This and That Productions.

Pročitajte još HIT! NEČISTA KRV – GREH PREDAKA – Na premijeri u Beogradu, publika ovacijama pozdravila filmsku ekipu!

Film je do sada već nagrađen kao najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, kao i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković.

Bioskopska distribucija u Srbiji i celoj Evropi počela je istovremeno, 26. avgusta, i sa velikim iščekivanjem bioskopske publike otvara jesenju sezonu bioskopa.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Telegraf

Advertisement