Connect with us

Featured

OVO su NAJLEPŠE DEČJE PESME MINJE SUBOTE! Svako od nas zna PRVU! A druga je i danas HIT bez kog se NE MOŽE!

Published

on

Milan Minja Subota preminuo je u 82. godini posle borbe sa teškom bolešću, s kojom se duže vreme borio.

Srpski kompozitor je pre šest dana hitno prevezen na pulmologiju zbog bolesti, gde je danas tu bitku izgubio. Minja Subota je bio srpski kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Dugo je radio kao voditelj i autor dečje TV serije „Muzički tobogan“.

Pročitajte još Tuga – preminuo MINJA SUBOTA! Uz njegov MUZIČKI TOBOGAN odrasla cela JUGOSLAVIJA

Kao kompozitor, napisao je mnoge kompozicije zabavne muzike i šansona, a kao vokalni solista snimio veliki broj ploča iz ove oblasti u Jugoslaviji i Rusiji.

Kompozicije su mu izvođene na mnogim festivalima. Neke poznate kompozicije su: „Homo, homini“, „Čuvar parka“, „Budi dobar prema njoj“, „Čekaj me“, „Dok te ljubim“, „U jednom danu“, „Plava muzika“…

Pročitajte još ŠOK! IGRA SUDBINE – Aleksu čeka životni PREOKRET! Sve se komplikuje! EVO o ČEMU je reč!

Od 1970. do 1975. godine nastupao je sa grupom One i oni sa Daliborkom Stojšić, Žarko Dančuom (Boba Stefanović 1970.g.) i Lidijom Kodrič.

U kompozitorskom opusu za decu, komponovao je na stihove naših najistaknutijih pesnika pesme, koje se danas pevaju u predškolskim ustanovama i školama i postale su deo dečje muzičke literature, a generacije su odrastale uz njih. Između ostalih to su pesme: „Deca su ukras sveta“, „Išli smo u Afriku“, „Rekao sam brezi i topoli“, „Telefonijada“, „Povrćijada“, „Kolo“, „Razbole se lisica“…

Pročitajte još ŠOK! Glumac Milan Marić u vezi sa STARIJOM ženom? Nećete verovati kolika je RAZLIKA u godinama! Sve je NAPUSTILA zbog njega?

Komponovao je i ciklus pesama „Još nam samo ale fale“ na stihove Ljubivoja Ršumovića. 

Foto Printskrin

Izvor Film i TV

Advertisement