Connect with us

Featured

HIT! Vrela jesen na RTS-u! Stižu TRI NOVE DOMAĆE SERIJE! EVO koje i KADA!

Published

on

I ove jeseni na malim ekranima u trendu su premijere, a Radio-televizija Srbije pobrinula se da ponudi najbolje.

Sezonu otvara “Beležnica profesora Miškovića”, koju pratimo od 18. septembra vikendom u 20:15 na RTS1. Serija u režiji Miroslava Lekića rađena po istoimenom romanu aktuelnog ministra Ratka Dmitrovića uvešće nas u žanrovski svet misterije, fantazije i detektivskog trilera.

Pročitajte još Beležnica 1. epizoda: Mračne SILE žele BELEŽNICU! Evo koje TAJNE se KRIJU u NJOJ! (VIDEO)

Nesvakidašnji scenario za dvanaest epizoda u produkciji Telekoma Srbija, RTS i Košutnjak filma potpisuju Đorđe Milosavljević, Kosta Peševski i Radoslav Lale Pavlović.

Naizgled dosadan intervju sa Jelisavetom (Anica Dobra), udovicom etnologa profesora Miškovića, pretvoriće se u početak živopisnog putovanja u nepoznato za glavnog junaka Boška (Momčilo Otašević), mladog i radoznalog novinara beogradskog lista “Argument”.

Pročitajte još Beležnica 2. epizoda: Boško ODLAZI u SUBOTICU da poseti JANKETIĆEVU ženu! Po povratku upada u MAGLU! EVO šta će mu se DOGODITI!

Posebna poslastica biće nove igrano-dokumentarni serije koje osvetljavaju najuzbudljivije delove naše prošlosti. Već od 20. septembra ponedeljkom u 21:50 na RTS1 biće emitovana serija “Jovanka Broz i tajne službe”.

U deset epizoda videćemo životni put Jovanke Budisavljević, kasnije Broz, od dolaska na rad u Beli dvor, udaje za Tita, glamurozne dame i simbola jedne epohe, do nesporazuma, sukoba, afera, osnovanih i neosnovanih optužbi, razdvajanja od Tita, potpune izolacije, ponižavanja i života u nehumanim uslovima.

Pročitajte još Jovanka Broz i tajne službe 1. epizoda – Tito izjavljuje ljubav Jovanki! TAJNE SLUŽBE prate svaki njihov korak!

 Jovanku Broz igraju Milica Tomašević i Snežana Savić, a Tita Nebojša Dugalić. Režiju potpisuje Nedeljko Kovačić, a scenario Svetko Kovač.

Serijal “Branilac” od 21. septembra utorkom u 21:55 na RTS1 donosi vanvremenske priče o ljudskim sudbinama i profesiji koja se temelji na zakletvi da brani čoveka, a ne delo koje je počinjeno.

Pročitajte još Otkrivamo – Nova domaća serija BRANILAC stiže na RTS! A evo i KADA! (VIDEO)

Po istinitim događajima opisanim u knjigama advokata Olivera Injca “Velike advokatske odbrane” i Filota File “Branio sam na smrt osuđene”, kao i prema originalnim arhivskih predmetima advokata Veljka Guberine i Tome File, nastalo je devet epizoda od šest slučajeva. Svi oni su uzburkali javnost, ali i pokazali umeće branilaca da pomere granice odbrane.

U ulogama advokata su:

Pročitajte još Branilac 1. epizoda: Ljubavna AFERA koja je DOVELA do ZLOČINA! (VIDEO)

Filota Fila – Tihomir Stanić;

– Veljko Guberina – Nenad Jezdić;

– Slobodan Subotić – Nebojša Dugalić i

– Toma Fila – Đorđe Marković.

Serijal je režirala Jelena Svetličić, a scenario napisali Biljana Maksić i Vladimir Mančić.

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Novosti

Advertisement