Connect with us

STARS

HIT! Glumica Mirjana Karanović otkrila veliku TAJNU o filmu PETRIJIN VENAC!

Mirjana Karanović otkriva koga prepoznaje u Petriji!

Published

on

Mirjana Karanović je jedna od najpopularnijih glumica na našim prostorima. Nakon bezbroj odigranih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji, glumica je otkrila sličnosti sa majkom.

– Kao mlađa imala sam potrebu da nadmašim svoju majku, da budem veća i bolja od nje, što je i prirodno kada si mlad. Sada shvatam da smo nas dve jedna energija, moja majka je neko koga prepoznajem u sebi, ženu koja nije pristala da ostane to što joj je nametnuto da bude – poluobrazovana devojčica sa sela, koja nije imala prilike da se školuje kad je trebalo, domaćica koja je stalno kod kuće i vodi jednoličan život – rekla je glumica, i dodala:

– Njeni roditelji su joj namenili sudbinu polupismene domaćice. Iako je isprva pristala na to, presekla je i donela odluku da se zaposli, da završi školu i unapredi sebe. Mučila se, ali se izborila za svoj status i danas je gledam kako je ponosna na to što je zaradila penziju. Zaista mislim da nikada nije kasno da napraviš promenu u svom životu. I nije važna veličina promene, već sama promena. Mislim da od toga ne bi trebalo odustati, reći sebi: „Prošlo je moje vreme“. Uvek imaš izbor.

MIrjana Karanovic

Činjenica da je njena majka Rada upravo takva, snažna i istrajna, pomogla je Mirjani Karanović i pre nešto više od četrdeset godina, kada je stvarala lik Petrije u filmu “Petrijin venac”, koji je obeležio njenu karijeru. Za ulogu u tom filmu dobila je Zlatnu arenu na Filmskom festivalu u Puli 1980. godine.

Svojevremeno je, prisećajući se tih dana, jedna od najcenjenijih glumica u regionu rekla:

–  Tad sam bila mlada i ta Petrija je meni legla. U njoj sam prepoznala istu duhovnu genetiku, i moju majku, i moju baku, sve je to meni bilo poznato, kao i većini žena na ovim prostorima.

BONUS VIDEO OTKRIVAMO: Ovo su NAJGLEDANIJI domaći filmovi svih vremena!

Izvor filmitv.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Advertisement