Connect with us

STARS

Tuga: Preminuo glumac Marko Živić

Posle 10 dana borbe, glumac je izgubio bitku sa koronom

Published

on

Marko Živić (49) preminuo je u četvrtak, 14. oktobra nakon što je hospitalizovan zbog infekcije koronavirusom. Živić je u bolnicu primljen pre deset dana. Prošle nedelje zdravstveno stanje mu se zakomplikovalo, i od tada su mu se lekari borili za život.

Vest o smrti glumca potvrdilo je Beogradsko dramsko pozorište, čiji je bio stalni član.

„Danas je u Beogradu preminuo prvak našeg pozorišta Marko Živić. Hvala mu za sve i večna mu slava. Dragi Marko, zauvek ćeš biti sa nama“, navodi se u saopštenju BDP-a.

Marko Živić je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu.

Glumu je završio 1995. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Bio je deo stalne glumačke postave u Pozorištu na Terazijama i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.

Igrao je u predstavama „Kad su cvetale tikve“, „Ne igraj na Engleze“, „Sviraj to ponovo“, „Sem“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“. Dobitnik je mnogih nagrada. Oprobao se i kao televizijski voditelj kvizova.

Dao je glas medvedu Baluu u srpskoj verziji „Knjiga o džungli 2“, Nim Galuu u sinhroniziranom filmu „Epik“, Rafaela u filmovima „Rio“ i „Rio 2“, Miru u filmu „Artur i Minimoji“ i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji „Hortona“.

Izvor: filmitv.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE TEKSTA

Advertisement