Connect with us

Strani film

Disney donosi animaciju ENKANTO: Magični svet! Velike srpske zvezde pozajmile glasove crtanim junacima! EVO i KOJE!

Published

on

MegaComFilm

Disney Studio sprema se da objavi svoju jubilarnu 60. animaciju “Enkanto: Magični svet”, i time potvrdi da iz čarolije zvane Dizni dolaze samo najkvalitetniji crtaći za decu i najmlađe.

Ovaj jubilej u duhu Kolumbije gledaoce upoznaje sa velikom porodicom koja ima magične sposobnosti.

Animirana priča o neobičnoj porodici Madrigali, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mestu zvanom Enkanto. Magija Enkanta blagoslovila je svako dete u porodici jedinstvenim darom, od super snage do moći isceljenja, svako dete, osim jedno – Mirabel. Ali kada otkrije da je magija koja okružuje Enkanto u opasnosti, Mirabel shvata da bi ona, jedina „normalna“ Madrigal, mogla da bude poslednja nada svoje izuzetne porodice.

Na čelu porodice Madrigal je abuelita, baka, iza čijeg glasa stoji poznata glumica Zlata Numanagić koja je o svojoj ulozi kroz šalu rekla da je „taman za njen uzrast“, kao i to da je očekivala da će joj takve uloge stići sada, te ne krije oduševljenje.

O samom procesu sinhronizacije ističe:

Madrigal

– Najviše su mi pomogli tehničari jer je sada sinhronizovanje prava pesma u odnosu na ono kako smo mi sinhronizovali pre više decenija, nije bilo pomoći poput toga da se prevuče glas, tako da toliko pomažu da sam ja njima najzahvalnija. Nema šta, sinhronizacija je deo naše profesije, ja sam, doduše, puno radila na radiju tako da sam tu prilično verzirana i to je jedan jako dobar trening za nadsinhronizacije.

Pored Zlate Numanagić, u animaciji „Enkanto: magični svet“ glasove pozajmljuju i Leontina Pat, Isak Šabanović, Đurđina Radić Điks, Ana Vučić i mnogi drugi.

Koliko je potrebno najmlađima ponuditi edukativan sadržaj koji je prilagođen njihovom uzrastu, govorila je, takođe, Zlata Numanagić:

Upoznajte Mirabel

– Ne samo to što se upoznajemo sa drugim kulturama, nego se malo manje deca fokusiraju na te zaista ekstremne sadržaje, koji su nasilni, brutalni i tako dalje. Tako da je “Enkanto” nešto što je dobra veza između bajki koje smo im čitali dok nisu krenuli na klipove sa interneta i jutjuba, to je jedna jako, jako lepa veza. I služi tome da malo amortizuju to bombardovanje nasilnim sadržajima koji su na internetu.

Crtani „Enkantno: Magični svet“ je u bioskopima od 25. novembra.

Izvor: MegaComFilm

Advertisement