Connect with us

Strane serije

Disney – Povećanje troškova snimanja i početak rada servisa u 160 zemalja sveta!

Published

on

Disney – Direktor Bob Čapek rekao je investitorima u sredu da kompanija povećava troškove, koji sada iznose i više milijardi dolara, na sadržaj za Disney plus, pošto se snimaju lokalni i regionalni sadržaji za gledaoce širom sveta.

Prošlog decembra, Disney je projektovao troškove između osam i devet milijardi na sadržaj na svom striming servisu u fiskalnoj 2024. godini, a Čapek je dodao da će taj iznos biti povećan zbog snimanja lokalnog i regionalnog sadržaja.

Disney je dobio samo 2,1 milion novih pretplatnika u poslednjem kvartalu 2021. — daleko ispod prognoza Vol Strita, što je najniži rast od pokretanja pre dve godine.

Čapek je rekao da trenutno ima 340 lokalnih naslovau različitim fazama produkcije koji će biti prikazani na Disney plus platformi u narednih nekoliko godina, i dodao da je plan da se broj zemalja u kojima je platforma dostupna udvostruči do kraja fiskalne 2023. godine.

Fokus na lokalnom i regionalnom sadržaju je ključan da bi Disney bio dostupan u 120 zemalja sledeće godine, u poređenju sa sadašnjih 60.

– Servis je sada dostupan širom Japana, i presrećni smo zbog pokretanja servisa u Južnoj Koreji i Tajvanu u petak, i u Hong Kongu 16. novembra – rekao je Čapek, i dodao:

– Za dve kratke godine se nalazimo u preko 60 zemalja i na više od 20 jezika, a sledeće godine planiramo da Disney plus pokrenemo u još 50 zemalja u centralnoj i istočnoj Evropi, na Bliskom Istoku i Južnoj Africi. Cilje je da budemo prisutni u preko 160 zemalja do kraja fiskalne 2023. godine.

Čapek je objasnio da je pandemija dovela do odlaganja premijera serija i filmova za drugu polovinu 2022. godine.

Gotovo da smo udvostručili originalni sadržaj obuhvaćen brendom Dizni – Marvel, Pixar, Ratovi zvezda i National Geographic dolaze na Disney plus u 2022., dok će većina dugoočekivanih naslova stići između jula i septembra. Ovo je početak eksplozije novog sadržaja koji je optkriven prošle godine u decembru na našoj konferenciji investitora – dodao je Čapek.

On je posebno istakao sadržaj kao što je: Marvelov “Hawkeye”,  nastavak “Ratova zvezda – Knjiga Bobe Feta,” dokumentarna serija o Bitlsima “Get Back” (Vrati se) i Diznijev “Encanto” kao naročito obećavajući sadržaj koji izlazi krajem 2021.

Diznijev šef finansijske službe, Kristin Makarti upozorila je da će troškovi za filmove porasti u ovom kvartalu za najmanje 300 miliona dolara zato što će Produkcija objaviti devet naslova do kraja godine, u poređenju sa dva naslova prošle godine u istom kvartalu. Ona je naglasila da je “dugotrajni oporavak kinematografije u direktnoj vezi sa snimanjem više sadržaja i većih troškova.

 

Izvor: Variety

Advertisement