Connect with us

FILM

Dizni ulaže 33 milijarde dolara u snimanje novih sadržaja! Stižu filmovi i 100 novih serija!

Published

on

Dizni planira da poveća troškove na sadržaj na 33 milijarde dolara za svoju fiskalnu 2022. godinu, koja je počela 1. oktobra. Detalji o prethodnoj godini kompanije, i prognozi za narednu godinu otkriveni su u njenom godišnjem izveštaju, koji je u sredu podnet Komisiji za hartije od vrednosti.

Iznos od 33 milijarde dolara označava porast od oko 8 milijardi dolara na potrošnju kompanije u fiskalnoj 2021., koja je navodno dostigla 25 milijardi dolara. Povećanje je vođeno Diznijevom namerom da proširi striming domašaj, preko platformi kao što su Disney Plus, Hulu i ESPN Plus, umesto kroz linearne poslove kompanije na televiziji i filmu. Ukupan iznos od 33 milijarde dolara uključuje prava na sportski sadržaj i drugi sadržaj za ESPN, ESPN Plus i druge platforme.

Strategija ogromne potrošnje naglašava kako Dizni gleda na sadržaj “direktno do potrošača” kao visoki prioritet, proširujući svoja ulaganja u striming, i to što pre.

Godišnji izveštaj navodi da Dizni planira da objavi oko 50 naslova za bioskopsku i striming distribuciju tokom fiskalne godine. Ovo uključuje i filmove i epizodne televizijske serije. Kompanija takođe navodi da na rokove objavljivanja sadržaja može uticati obustavljanje proizvodnje zbog širenja kovida. Dizni proizvodi filmove kroz Walt Disney Pictures, Twentieth Century Studios, Marvel, Lucasfilm, Pixar i Searchlight Pictures.

Kako se Dizni sada fokusira na poslovne modele “direktno do potrošača”, kompanija pojačava proizvodnju sadržaja i emitovanje “preko granice” putem platformi Disney Plus, Hulu i drugih. Kompanija General Entertainment Content procenjuje da će proizvesti oko 60 neskriptovanih serija, 30 humorističkih, 25 dramskih, 15 dokumentarnih i limitiranih, 10 animiranih serija, pet televizijskih filmova, i brojne kratke filmove i specijale tokom fiskalne 2022.

BONUS VIDEO Serija SUTON – Misteriozna krimi-drama od 8. novembra, ponedeljkom na kanalu FOX CRIME

BONUS VIDEO Ubice mog oca 5: Otkrivamo sve tajne nove sezone

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV/Variety

 

Advertisement