Connect with us

Intervjui

ŠOK! Olga Odanović se povlači iz glume! Evo šta će biti sa “Radio Milevom”!

Poznata glumica Olga Odanović odlazi sledeće godine u zasluženu penziju.

Published

on

Glumica Olga Odanović dobitnica je ovogodišnje nagrade za najbolje umetničko ostvarenje u Narodnom pozorištu za ulogu u predstavi “Vuci i ovce”, koja se bavi, kako kaže, vrlo aktuelnom temom, gde čovek ne preza ni od čega zarad materijalne koristi. Zbog svega toga Olga je poručila ljudima da se vrate na svoju suštinu i budu ljudi. Glumica je istakla da sledeće godine stiče uslove za penziju i da će vrlo rado svoje mesto u Narodnom pozorištu prepustiti nekom mlađem, ali i da je njena potreba da glumu ne napusti zaista.

– Sledeće godine stičem sve uslove da odem u penziju. Ja ću verovatno otići i oslobiti mesto nekom mlađem glumcu koji će biti ponosan što je u ovom pozorištu, jer Narodno pozorište to zaslužuje. To ne znači da ću se odreći glume, već pre svega moja potreba i moja luka gde se ja usidrim. Ja ću ovde igrati predstave koje imam i trudiću se da dajem maksimum ono što je u mojim granicama mogućnosti. Moja koleginica Tanja Bošković, koja je u penziji, imala je nedavno premijeru mjuzikla “Flešdens” u pozorištu na Terazijama. Moja ćerka je bila na premijeri i oduševljeno mi je ispričala utiske. Ta žena je stvarno ostavila neizbrisiv trag i u tom pozorištu i uopšte u kulturi. Ako neko treba da bude na toj sceni i sada u tim godinama to je ona. Čula sam i koju ulogu je igrala u toj predstavi, pa to je, zaista, predivno – rekla je Olga Odanović za “Blic”, koja čini se, jako brine o mladim naraštajima koji dolaze, pa tako i o svojoj ćerki Lenki Petrović, koja je glumica.

– Ona je rasla među glumcima u pozorištu i tu se pelcovala ovim poslom. Tako da zna koliko treba da se radi i koliko čovek mora da ima strpljenja. Ovaj posao je maraton na duge staze. Ovo vreme diktira da živite brzo, pa mladi sve hoće odmah i sad. Ne, treba polako. Treba da idete malim koracima i onda trajete 40, 50 godina. Prema njenim rečima nagrade su lepa stvar.

– Lepo je kad neko primeti to što radite i da im se to dopada, ali bez partnera na sceni bez tog uzajamnog preplitanja, davanja nema dobre predstave. Ja se trudim da se maksimalno dam. Sve kolege koje sa mnom igraju u toj predstavi su podjednako zaslužile da dobiju tu nagradu. Tako uvek ispadne da morate da izdvojite jednog. Prva moja reakcija je bila: “Mogli ste i nekom drugom da date, ima tu dosta kandidata koji su zaslužni”. Govorim o ovogodišnjoj nagradi, ali opet ja sam zahvalna. Verovatno da ide i po nekom redu – rekla je glumica.

Olga Odanović: Suprug mi je najveći kritičar

Olga Odanović i njen suprug Dragan Petrović Pele važe za glumce koji su ostavili dubok trag kako u domaćoj kinematografiji, tako i u pozorištu. Njihova ljubav rodila se na diplomskoj predstavi na fakultet.

– Ja sam zahvalna što imam porodicu pored mene, što imam supruga koji je i pedagog na Akademiji, koji se bavi time na jedan ozbiljan i temeljan način. On je meni zaista najveći kritičar. Bio je na nekoj od repriza ove predstave “Vuci i ovce”, i vrlo lepe stvari mi je rekao. Uvek kaže ono što misli. Mi izbegavamo da mnogo pričamo o pozorištu. Mnogo nas je u kući umetnika pa to ponekad postaje malo naporno. Ali smatram da smo jedno od drugog dosta toga naučili. Da to umemo da primimo na pravi način. Meni su kritike značajne. Sad neko da me hvali i priča o meni sve najbolje, to je divno, ali nije poželjno često – istakla je glumica.

Nezgodno sam podnela koronu

Olga je nedavno preležala virus korona. Ona je istakla da nije bila od onih koji su se vakcinisali, ali nakon iskustva koje je imala, to će sigurno učiniti.

– Ne bih mnogo ni da se sećam tog perioda. Baš je bilo nezgodno. Samo bih rekla ljudima da ozbiljno shvate ovo. Jer dok ne iskusite na svojoj koži vi ne znate stvarno koliko je teško. Ja sam bila od onih koja nije htela da se vakciniše. Boga mi sad ću morati posle ovoga, kad prođe ovaj period, pošto sam još uvek rovita – istakla je Olga.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / RTS

Izvor Blic

Advertisement