Connect with us

TV

OTKRIVAMO ko je Feđa Štukan, KOLJ iz serije “Nečista krv”! Evo gde smo ga još gledali

Zbog uloge negativca morao je da nauči albanski jezik, koji pre toga uopšte nije poznavao

Published

on

U seriji “Nečista krv”, koja je posle prve dve epizode osvojila srca gledalaca, uz sjajnu domaću glumačku ekipu, gledamo i regionalne zvezde. Među njima je i Feđa Štukan, koji nam dolazi iz Sarajeva.

Naša publika najbolje ga zna po ulozi Bubona u seriji “Klan”, a u seriji “Nečista krv” tumači Kolja, vođu zajednice u albanskom planinskom selu koji u jednom trenutku učini uslugu svom prijatelju, Hadži Trifunu. Zauzvrat, Hadži Trifun mu nudi darove, ali Kolj ih odbija tražeći pravo da svoju želju saopšti onda kada mu se bude dopalo da to učini. Hadži Trifunu ovo nije ni malo drago, jer ne zna šta sve može da očekuje od Kolja u dogovoru za koji naplatu ne zna…

– Verovatno bi Kolj o sebi imao neke lepe stvari da vam kaže kad biste pričali sa njim. Međutim, on je baraba jedna! – priča uz osmeh Feđa Štukan, dodajući da mu je najveću teškoću pričinjavao jezik. – Čitav taj lik je građen na albanskom jeziku, koji ja stvarno nikad nisam imao priliku da duže slušam. I – ponuđena mi je uloga koja je 99 odsto na albanskom jeziku. To sam uradio tako što su mi jedan kolega iz Prištine i kolega Alban Ukaj iz Sarajeva pročitali tekst. Te njihove rečenice stavio sam u kompjuter i svaku iskopirao po dvesta puta, preneo to u telefon i na slušalicama slušao hiljade i hiljade puta, 24 sata. To je trajalo tako jedno petnaestak, dvadesetak dana, takav “presing” jer sam imao jako malo vremena da se spremim.

Kako će Hadži Trifun reagovati kada čuje da Kolj želi da mu preda Tašanu, gledamo u “Nečistoj krvi”, subotom i nedeljom od 20 časova, na RTS1.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / RTS

Advertisement