Connect with us

Domaće serije

MARKO KRALJEVIĆ Otkrivamo: Počinje snimanje FILM I SERIJE! Evo i KADA!

Milan Marić dočaraće lik poznatog srpskog epskog junaka

Published

on

MARKO KRALJEVIĆ, dugometražni film Dejana Zečevića, u kom će glavnu ulogu igrati Milan Marić, kako otkriva direktorka Filmskog centra Srbije Jelena Trivan počinje da se snima naredne godine. Reditelj Dejan Zečević poručuje da postoje i planovi za TV seriju.

Osnovu scenarija Maje Todorović, otkriva Zečević, čini epska pesma „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“, a prema njegovim rečima najveća vrednost scenarija je vešt spoj istorije i epike.

– Film koristi istorijske elemente i vodi priču ka epskom momentu. Na taj način imamo put Marka Kraljevića od antiheroja, turskog vazala, do heroja, onakvog kakvog ga pamtimo.

Naslovnu ulogu igraće jedan od najpopularnijih mlađih glumaca Milan Marić čime je, po mišljenju komisije FCS koja je glasala za ovaj projekat, „odmah jasna rediteljeva namera da napravi film daleko od klišea, lakih rešenja i na prvi pogled prepoznatljivog stila naracije“.

– Svaki reditelj se u izboru glumaca oslanja na neko sopstveno osećanje, viđenje lika. Bio nam je potreban vrhunski glumac, ali i neko ko u vizuelnom smislu, ali i po karakteru, energiji, može da iznese lik Kraljevića Marka. Namera nam je da izbegnemo jednodimenzionalnost našeg junaka, pa sam tražio glumca koji ne razmišlja jednodimenzionalno – objašnjava Zečević.

Iz dosadašnjeg opusa ovog reditelja, naklonjenog hororu i trileru, kao i savremenim pričama, nije se moglo naslutiti da će baš on režirati priču o srednjovekovnom epskom junaku. On je, pak, ranije u intervjuu za Novosti otkrio da je to bio njegov dugogodišnji san.

– Film o Marku Kraljeviću je za mene životna prilika, ono što se dešava jednom u životu. Možda tako ne izgleda, ali dugo sam stremio ka ovome, da uradim jednu kostimiranu, epsku priču – iskren je Zečević.

Naš sagovornik je uveren da bez obzira na to što glavni junak pripada dalekoj prošlosti, u ovoj priči ima mnogo toga što se prepoznaje i u sadašnjem vremenu.

– Uveren sam da ovo može da bude uzbudljiv, vrlo komercijalan i pametan film – zaključuje.

MARKO KRALJEVIĆ – U PLANU I TV SERIJA

Zečević otkriva da je, uporedo sa filmom, u planu i snimanje TV serije.

– Naša produkcija „Biberče“ trenutno pregovora sa emiterima, tražimo partnera među vodećim TV stanicama. Istovremeno, vodimo pregovore i sa koproducentima, a prioritet su nam kolege iz Turske. Imajući u vidu radnju filma, ta saradnja nam je krucijalna, a u planu nam je da deo glumačke ekipe bude iz Turske, čime bi dobili na autentičnosti. Možda uspemo da angažujemo i neke turske glumce koje naša publika poznaje i voli.

 

BONUS VIDEO Aleks Igo – Nova krimi-drama samo na kanalu FOX CRIME

 

BONUS VIDEO Serija SUTON – Misteriozna krimi-drama od 8. novembra, ponedeljkom na kanalu FOX CRIME

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / RTS

Izvor FILM I TV/ Novosti

 

Advertisement