Connect with us

Domaće serije

Kada će biti prikazana serija “Hotel Beograd”?

Film bi uskoro mogao da nastavi bioskopski život

Published

on

Hotel-Beograd-serija

Kada će biti prikazana serija “Hotel Beograd”, jedno je od najčešćih pitanja koje nam čitaoci i pratioci na društvenim mrežama postavljaju u poslednje dve godine. Kako domaći, tako i ruski, pretežno obožavaoci lika i dela našeg popularnog glumca Miloša Bikovića.

Sudbina trodelne serije, koja je urađena od istoimenog filma i snimljenog materijala koji nije završio u njemu, i dalje je neizvesna. Nebrojano puta pokušali smo da dođemo do odgovora na ovo pitanje, ali on se uvek svodio na to da će serija biti emitovana posle bioskopske distribucije filma. A kada će on biti prikazan – drugo je pitanje na koje, takođe, niko nema odgovor.

Film “Hotel Beograd”, svojevrstan nastavak serijala “Kuhinja” i “Hotel Eleon”, imao je za cilj da pre svega ruskoj publici prikaže lepote Beograda i Srbije, i motiviše ih da posete našu zemlju. Na krilima “Sluge”, koji se upisao u istoriju ruske kinematografije kao najgledaniji film svih vremena, “Hotel Beograd” odlično je startovao pre tačno dve godine u Rusiji.

Tokom prvog vikenda (5, 6, 7, 8 i 9. mart 2020) prikazivanja pogledalo ga je čak 1.043.180 ljudi, zaradivši 3.777.170 evra! Budući da je “Sluga” prvog vikenda ostvario nešto malo veće brojke, “Hotel Beograd” imao je sve predispozicije da pojuri rekord Bikovićvog prethodnog filma.

Međutim, dolaskom korone, “Hotel Beograd” morao je da stavi katanac. Bioskopi su već tokom sledeće nedelje počeli da se prazne, tako da je romantična komedija na kraju svoj život na velikom platnu završila sa 1.442.610 gledalaca. I sa ovim hendikepom, “Hotel Beograd” uspeo je četiri puta da vrati uloženi novac. Ukupna zarada u Rusiji bila je 5.680.893 evra.

Srpska premijera održana je 10. marta u prepunoj velikoj sali Sava centra, odakle je film trebalo da krene već narednih dana u redovnu bioskopsku distribuciju. Zakazane su premijere širom Srbije, ali su naprasno otkazane zbog proglašenja pandemije. Tako da za domaću publiku koja nije uspela da ga pogleda, “Hotel Beograd” čeka bolje dane.

A možda ga i budemo gledali ove godine, nakon što se završi distribucija Bikovićeve nove ruske romantične komedije “Hoću muža”, pa nas na jesen Superstar TV iznenadi i serijom.

BONUS VIDEO „Specijalizant“: Premijera 5. sezone od 22. februara na kanalu FOX LIFE

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement