Connect with us

Domaće serije

DRŽAVNI SLUŽBENIK 3 Otkrivamo SVE o trećoj SEZONI! Evo KO je Lazarov NEPRIJATELJ u novim epizodama!

Ovog puta opasnost je NEVIDLJIVA!

Published

on

Državni službenik 3

Državni službenik 3 koji premijerno počinje da se emituje na kanalu Superstar od 23. aprila vikendom u 21.00, bavi se najaktuelnijom mogućom temom – korona virusom  i pandemijom. Radnja serije se odvija u vreme zatvaranja zemlje, policijskih časova, tišine; jedne potpune nepoznanice u kojoj je ceo svet stao i sve sem zdravlja i opstanka je postalo nevažno.

U trenutku kada je stao ceo svet  naši junaci, agenti državne bezbednosti – nisu. Oni nikad ne staju. Borba za svaki dah, za svaki respirator, za svaki trenutak mira svih stanovnika ove zemlje – postala  je njihova svakodnevnica. Lazar Stanojević (Milan Marić) gazi preko mrtvih da sačuva prvo svoju porodicu i ljude koji voli ali i da ispuni svoj zadatak državnog službenika jer je njemu služba svetinja. Služba radi sve što može da sačuva stanovništvo, jer se i u takvom sveopštem beznađu pojavljuju lešinari i oni koji gledjaju svoj interes. Borba dobrog i zla je neprekidna.

Hoćemo li preživeti? Šta je pozadina svega? Zašto? Kako? Gde je kraj?

Agenti ne staju u svojim pokušajima da odgovore na ova pitanje stižu do raznih strana, preko Bugarske, Turske, Kine… Svet stoji. Zlo nikad.

Na pitanje po čemu se treća sezona razlikuje glavni glumac serije Milan Marić istakao je da „Državni službenik“ već treći ciklus pokušava da odgonetne način funkcionisanja bezbednosnih nacionalnih službi.

– Uopšte, cela serija je bila veliki izazov, jer je reč o tabu temi. Evo, već treću sezonu se bavimo tajnim službama i sve zanima kako to stvarno funkcioniše. Međutim, to je bio naš zadatak u prvoj sezoni. U drugoj smo već napravili otklon od žanra trilera i otišli smo ka melodrama. Pokušali smo da predstavimo ko su ti ljudi u likovima agenata. Prva sezona je bila baza kroz koju smo upoznali glavne junake, postavili smo odnose, a onda smo ih u drugoj stavili u različite životne situacije i posmatrali kako se snalaze u njima. Tako smo u prethodnom ciklusu videli kako se Lazaru ruši svet. Otkriva da je i njegova supruga deo službe. Događa se nešto što nikad ne bi očekivao. Takođe, izbačen je i iz službe. Dalje smo se bavili njegovim nagonom za osvetu i borbom – šta je najpametnije da učini u takvoj situaciji. Da li da se povuče od svega ili da od onih koji su ga povredili napravi neprijatelje. Njegova dva osnovna stuba su uzdrmana. Doživljava transformaciju. Oseća se usamljeno. U nastavku, kada je reč o njegovom liku, melodramski se priča nastavlja. Naravno, pratimo i nove izazove sa kojima se susreće u pogledu svog posla, ali Lazarov život je u prvom planu.

Ekipa Film i TV tokom snimanja treće sezone imala je priliku da porazgovara i sa istalim zvezdama popularnog trilera, a među njima je bio i Radovan Vujović čiji je Bakrač novi director BIA.

– Mom liku je ovo već treća sezona. U principu, likovi kada su postavljeni ne trpe neke veće promene. Samo se nalaze u novim situacijama i ulaze u neke nove avanture. Ovog puta radnja je smeštena u proleće 2020. godine, u nama poznatu situaciju,a  to je pandemija korone. U novim epizodama posmatramo kako se bezbednosna služba bavi sa izazovima koje je vanredno stanje stavilo pred njih. Tu je mnoštvo raznih spoljašnjih i unutrašnjih faktora. Bakrač je sada na čelu Službe i suočen je sa velikim zadatkom koji mu nameće obavezu da zadovolji sve strane koje su umešane u rešavanje situacije sa koronom – obezbeđivanje vakcina, respiratora, sprovođenja mera i uopšte kontrola situacije. Mnogi interesi su umešani – ističe Vujović, dok njegov kolega Petar Benčina ističe da nove epizode pred sve likove postavljaju pitanje pravog izbora.

– Nebojša je trenutno na užem bezbednosnom zadatku. Vodi računa o Milojeviću koji je u ovom trenutku van glavnih tokova službe. Ono što je njegova osnovna dilema usled te komplikovane situacije sa Kovidom, vakcinama i poverenjem službe u njega i Lazara jeste kako da se postavi uizmeđu onoga za šta on veruje da je ispravno, i zahteva koji mu stižu od nadležnih. Za Nebojšu je specifično to da su odluke koje donosi dobre, ali su mimo hijerarhije službe. Ta dilema je i meni uzbudljiva. Činjenica da i onda kada zna da će možda biti suspendovan i kažnjen uradi ono što je najbolje za sve.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo/IMDb/Prva/ Aleksandar Krstović

Izvor Film i TV

Advertisement