Connect with us

STARS

GDE JE NESTALA DR IVANA IZ SERIJE “SELO GORI…”? Marija Petronijević otkriva zašto više ne glumi

Published

on

Selo-gori-a-baba-se-ceslja-Ivana-Marija-Petronijevic-i-Nedeljko-Bajic

Mada joj se smešila uspešna karijera, Marija Petronijević, čuvena doktorka Ivana iz kultne domaće serije “Selo gori, a baba se češlja”, pre devet godina napustila je Beograd i vratila se u rodno selo, gde se bavi poljoprivredom.

Glumica je želju da život nastavi u rodnom mestu Visibabe pored Požege dobila pre devet godina, kada je i otišla iz Beograda. Zasadila je plantažu jagoda, kupila je stado ovaca i pronašla svoju sreću, koju je upotpunilo rođenje sina krajem oktobra 2021. godine.

– Ustajem oko sedam da hranim dete. Na svu sreću, dobro je, smeje se veći deo dana. Malo mu pričam, on me posmatra, i osmehom mi dušu hrani. Partner mi pomaže i aktivno učestvuje u svemu oko deteta. Nakon toga, kreću poslovne aktivnosti. Pregledanje video snimaka sa farme i obilazak biljaka, da ustanovim da li negde nešto nedostaje. Trenutno imam saradnika koji hrani životinje i kontroliše ograde. Razgovori sa tehnolozima, veterinarima, i nekim stučnjacima iz oblasti agronomije, i na kraju konsultacije, sa partnerom, šta on misli o svemu tome. Sledi donošenje odluka, i planiranje sledećeg dana – kaže glumica koja je poslednjih meseci išla na nekoliko kastinga.

– Desilo se da me produkcija pozove, a da me tamo sačekaju sa pitanjem zašto sam došla uopšte i zar nisam digla ruke od glume. Neprofesionalno, ponekad mi se čini i pomalo zavidno, ali odgovorim im ljubazno, da idem tamo gde me pozivaju, da mogu svašta i da čujem i da vidim, da se ne ljutim ako su i mišljenje promenili da im nisam potrebna. Ima i onih drugih koji su odgovorni, ali nisam verovatno dovljno dobra, kada me ne biraju –  rekla je za Marija, koja ne žali, jer ima druge stvari koje je ispunjavaju:

– No, na svu sreću imam čemu da se posvetim, i sa kastinga kome da se vratim, porodici i drugim poslovima. Poljoprivreda, sušta suprotnost od glume – izuzetno je teško. Nekada se desi da od milion saveta ne znate koji je pravi, a pogrešan put, što znači izgubljena godina. Kako proceniti ko je stručan, a ko nije, jer diploma i zvanje nažalost nužno ne znače i znanje. Izloženost javnoj kritici, pa i pohvali u mom slučaju je velika. Pojedine aktivnosti koje sprovodim učinila sam javnim. Ideja mi je da pustim strim uživo 24 sata, i učinim dostupnim javnosti život jednog poljoprivrednika. Dobra okolnost sa biljkama i životinjama je što sa njima nema laži, i skrivenih namera.

Identitet oca svog deteta još krije, ali je napomenula da je to muškarac koji je imao, pre svega, dovoljno sluha da čuje šta je ono što govori.

– A onda je imao i dovoljno pameti da može da se nosi sa ženom kao što sam ja. A nije lako – rekla je Marija.

Ona uživa u svim poslovima, pa je pokazala i kako vozi traktor.

– Nema tog poštenog posla, kog bi čovek mogao da se stidi i srami. U zemlji seljaka na brdovitom Balkanu, oni su ti koji uvek mogu ići podignute glave, jer su svoj narod i svoju zemlju branili i odbranili, hranili i nahranili, čuvali i sačuvali… Nije im lako. Ja to znam – napisala je svojevremeno.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Constrast studios / Instagram

Izvor Lepa&Srećna

Advertisement