Connect with us

TV

SVE O NOVOJ TV SEZONI NA RTS-U! Detaljan spisak novih domaćih serija, emisija, sportskih događaja…

Bogat program za jesenje dane

Published

on

Klan-3-sezona

Domaće serije, najvažniji sportski događaji, omiljeni kvizovi, kulturni i umetnički sadržaji, putopisi, dokumentarci, program za decu i školarce, svetske hit serije i filmovi, kao i nove sezone najgledanijih emisija… To je ono što RTS ove jeseni donosi na vaše male ekrane!

U toku jeseni očekuje nas i nova krimi-drama “Kljun”, kao i nove sezone serija koje ste obožavali “Radio Mileva”, “Klan”, “Mama i tata se igraju rata”.

Kljun-3-epizoda

Serija „Kljun“

RTS je ove jeseni obezbedio i prenose najvećih sportskih događaja – Evropskog prvenstva u košarci u Nemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji, od 01. do 18. septembra, kao i ono što svi željno iščekujemo – Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru, od 21. novembra do 18. decembra. Uz direktne prenose utakmica, gledaćemo i specijalne emisije, intervjue i zanimljivosti koje mogu interesovati istinske sportske sladokusce.

Sljiva-ranka-i-stativa-tanka

“Šljiva ranka i stativa tanka”

Jedna takva emisija je i “Šljiva ranka i stativa tanka” koju je u susret ovom velikom događaju snimila video produkcija „Golden Touch“ u saradnji sa Radio-televizijom Srbije.  U pitanju je polučasovnih epizoda i dokumentarni film u trajanju od 60 minuta, u kojima će predstaviti nekoliko amaterskih, nižerazrednih fudbalskih klubova u Srbiji. Iako u vrlo skromnim uslovima, ovi klubovi opstaju i traju, sa tradicijom dugom, ne retko, skoro čitav vek.

“Fantastična Planeta” je naziv novog dokumentarnog serijala u kome ćemo na sasvim originalan način upoznati našu planetu. Novinar Vladimir Banić je za gledaoce RTS-a proputovao čitavu zemaljsku kuglu – od Južne Afrike do Islanda, od Kalifornije do Japana. U 20 epizoda videćete presek današnje civilizacije i saznati gde je, kuda ide i koliko je zaista fantastična naša planeta.

NTC-kviz,-Takmičari-sa-gostom-iznenađenja-(Ljubivoje-Ršumović)

“NTC kviz”

Pored nezaobilazne “TV Slagalice” koju možete gledati svakog dana u 19 časova na Prvom programu RTS-a, deseta sezona kviza „Potera“od 29. avgusta donosi nova iznenađenja u starom terminu – ponedeljkom u 21 čas. Za porodičnu zabavu tu je nova sezona popularnog kviza “Stigni me ako znaš” petkom u 22 časa na RTS 1. U standardnom terminu nedeljom u 21 čas, vraća se i kviz “Ja volim Srbiju”. Za najmlađe gledaoce stiže novi kviz, i to ne bilo kakav, nego – “NTC kviz”, nastao prema sistemu učenja osnivača Mense Jugoslavije – dr Ranka Rajovića. Jedinstven je po tome što ne predstavlja test znanja i informisanosti, već kviz misaonih veština, pa će ispred malih ekrana ravnopravno moći da se nadmeću deca i roditelji.

Ove jeseni gledaćemo i nove sezona nezaobilaznih emisija kao što su “Sasvim prirodno”, “Velika iluzija”, “Gastronomad”, “RTS ordinacija”, “Ekskluzivno sa Mirom Adanjom Polak”, “Šarenica”, “TV lica… kao sav normalan svet”, “Kvadratura kruga”, “Na večeri kod”, “Kuhinja moga kraja”, “Moja dedovina”, “Svadba moga kraja”

Moja-genijalna-prijateljica-3-sezona

“Moja genijalna prijateljica”, 3. sezona

RTS nije zaboravio ni na ljubitelje stranih serija – za one koji vole istinite priče, tu je “Fifa gejt” (El Presidente, 2020), čileanska serija zasnovana na slučaju korupcije u FIFA-i 2015. godine. Za fanove čuvene napuljske hit serije “Moja genijalna prijateljica”, premijerno stiže i treća sezona puna novih uzbuđenja i velikih životnih odluka dve glavne junakinje.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo RTS

Advertisement