Connect with us

TV

TANETA iz serije “SENKE NAD BALKANOM” hteo je da igra OVAJ GLUMAC! BJELA rekao NE MOŽE!

Želeo je ulogu za sebe

Published

on

Senke-nad-Balkanom-Dragan-Bjelogrlić-kao-Tane

Nenad Jezdić koji u seriji “Senke nad Balkanom” igra glavnog negativca Krojača, kaže da je ova rola bila njegova poslednja opcija, i da je po svaku cenu želeo da glumi Taneta, kojeg tumači Dragan Bjelogrlić.

Jezdić objašnjava da je Tane bio njegov prvi izbor, ali da je Bjelogrlić uspeo da ga ubedi da, ipak, prihvati ulogu Krojača.

– Nisam hteo da igram ulogu Krojača. “Skromno” sam pitao Dragana: “Ko ti je Tane, hoću ja da ga igram”. A, onda mi je on rekao: “Pa, naravno da ja igram Taneta” – izjavio je Jezdić i objasnio zbog čega je hteo baš tu ulogu.

Senke-nad-Balkanom-Nenad-Jezdic-kao-Krojac

Senke nad Balkanom 2: Nenad Jezdić kao Krojač

– Zato što ti je uvek zalogaj u tuđim ustima veći, čovek je proklet, pa tako i ja. Na neki način sam bio nezahvalan, ali sreća je da mi je Bjela veliki autoritet i da me je zadržao na poziciji koju je zamislio. Krojač mi je bio zadnja opcija. Nudio mi je dve opcije u seriji – uloge Mustafe Golubića i Kaluđera… Međutim, meni je sada mnogo draga rola Krojača i hvala Draganu što ju je baš meni dodelio, a nisam imao taj osećaj kad sam počeo da radim seriju. Kao glumcu mogu da mu spočitavam i da se raspravljamo oko uloge, ali kao autoru ne mogu i nemam zamerku – rekao je Nenad i opisao zbog čega mu je uloga Krojača draga.

– Krojač je lik koji je pojam patriotizma, stradanja i žrtve kanalisao ka kriminalu u vidu svoje male osvete. On spada među sve one ljude koji su nekada zbog zanemarivanja sopstvene žrtve prešli na drugu stranu zakona. Nisu svi bili loši i nisu u ratu svi zločinci. Neka stradaju zločinci, neka pate, ali žrtve moraju da se cene. Na kraju će se ispostaviti da je moj lik crnorukac – zaključio je Jezdić.

BONUS VIDEO: EVROPA ODOZGO: SRBIJA (Europe From Above S4 ep 1 Serbia) 18. SEPTEMBRA na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement