Connect with us

TV

Hoćete li da STATIRATE u seriji “JUŽNI VETAR”? Evo koliko plaćaju PO DANU

Otkrivamo i koji su uslovi

Published

on

Južni vetar 2

Druga sezona srpske hit serije “Južni vetar” trenutno se snima u Hrvatskoj. U pitanju je serija koja je nastala pod rediteljskom palicom Miloša Avramovića kao nastavak na istoimeni film iz 2018. godine, koji je postao regionalni hit i osvojio brojne nagrade.

Druga sezona snima se od 21. septembra do 2. oktobra 2022. na području ostrva Krka i u Rijeci, a za potrebe snimanja produkcija traži statiste.

Oglas je objavljen na Facebook stranici Produkcije i kasting agencije Serena Pro i otkriva kakve profile osoba traže za snimanje, piše Večernji list.

  • Deca, žene, muškarci – mediteranski tipovi (tamnije puti) glume Napolitance
  • Dečaci 10-14 godina (Napolitanci) koji igraju ulični fudbal
  • Opasni tipovi – mafija
  • Kupači na plaži i prolaznici (deca, žene, muškarci)
  • Turisti (kontinentalni tipovi)
  • Zgodne mlade devojke koje plešu
  • Vozači sa vozilima (plaća se i vozač kao statista i vozilo – lični automobil, čamac, motor, skuter)

Iz produkcije navode i da snimanje traje 12 sati dnevno, a u tom periodu statisti će morati da budu dostupni nekoliko sati, a ponekad i ceo dan. Otkriven je i honorar koji će statisti dobiti za svoj angažman.

– Honorar statista je 300 kuna (oko 4.670 dinara) fiksno bez obzira na dužinu trajanja snimanja unutar 12-časovnog radnog dana. Prekovremeni sat (nakon 12 sati rada) i noćni rad (od 22.00 do 6.00) se dodatno plaćaju. Prekovremeni sat je 30 kuna (oko 470 dinara), noćni rad dodatnih 70 kuna (oko 1.000 dinara) na honorar.

Honorar za igrajuće vozilo/plovilo 350 kuna (oko 5.400 dinara) – navode iz kasting agencije.

Svi zainteresovani koji su u mogućnosti da provedu ceo dan na snimanju mogu svoju prijavu da pošalju mejlom, a tačan proces prijave objašnjen je u oglasu na Fejsbuk stranici.

Poređenja radi, prema saznanjima Kurira, cena honorara za statiste “Južnog vetra” u Srbiji kreće se između 2.000 i 3.000 dinara po snimajućem danu. Nešto bolji honorar dobijaju statisti sa zadatkom. Slične honorare kao i Hrvatskoj imaju naturščici angažovani na kastingu i igraju u seriji “opasne momke”.

Ovo nije prvi put da ekipa “Južnog vetra” snima u Hrvatskoj, tačnije na Kvarneru. U oktobru 2020. godine u kvarnerskom gradiću Kastvu snimao se “Južni vetar 2: Ubrzanje”.

Film je, baš kao i seriju, režirao Miloš Avramović, a glumačku ekipu čine Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Goran Navojec, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček i Luka Gabrić. Inače, serija sadrži delove istoimenog filma iz 2018. godine, i nastavlja s radnjom tamo gde film prestaje.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement