Connect with us

FILM

DORIJAN GREJ: Misteriozna drama na kanalu FOX MOVIES

U petak, 28. oktobra od 21.00

Published

on

Dorijan-Grej

Korumpirani mladić uspeva večno da održi svoju mladolikost, ali posebna slika postepeno otkriva njegovu unutrašnju ružnoću. Toliko puta obrađena priča o čežnji za večnom mladošću, odlično je oslikana u filmu Olivera Parkera “Dorijan Grej” (Dorian Gray), koju kanal FOX MOVIES emituje u petak, 28. oktobra od 21.00.

Kada neverovatno lep i naivan mladić, Dorijan Grej (Barns) stigne u viktorijanski London, odmah će ga u svet čudnih zbivanja visokog društva gurnuti harizmatični Henri Voton (tumači ga oskarovac Kolin Firt), koji Dorijana upoznaje sa hedonističkim zadovoljstvima grada. Henrijev prijatelj, uspešni slikar visokog društva, Bazil Holvord (Čaplin) naslikaće Dorijanov portret, kako bi zabeležio svu moć njegove mladalačke lepote.

Kada Dorijan najzad vidi svoj portret lakoverno će se zakleti da če dati sve, samo da u životu ostane lep kao na slici – i fizički i u duši. Dorijanove raskalašne avanture će se nastaviti, ali će on ubrzo primetiti da njegov portret, koji leži zaključan na tavanu, dobija zao i uznemirujući izgled, dok njegovo predivno lice biva obeleženo njegovim postupcima, koji će ga dovesti dotle da je primoran da napusti zemlju. Dve i po decenije kasnije, Dorijan će se vratiti, na čuđenje svojih starih prijatelja, neizmenjenog lika, ali veoma istrošen, jer – našao je zadovoljstvo, ali ne i sreću. Uz sve, čudovišna slika na tavanu ga i dalje progoni…

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement