Connect with us

Domaće serije

OTKRIVAMO: Počinje snimanje serije KONSTANTINOVO RASKRŠĆE! A Evo i KADA!

U seriji Nemci, partizani, vampiri i vukodlaci

Published

on

KOnstantinovo raskršće

Konstantinovo raskršće konačno dobija seriju. Posle 13 godina od izlaska knjige Konstantinovo raskršće niškog pisca Dejana Stojiljkovića, ovo nagrađivano delo, koje ima strip-verziju, napokon dobija TV seriju. Kako sazanjemo, snimanje dugoočekivane serije „Konstantinovo raskršće“ u produkciji Firefly-a, počinje krajem jula. O scenariju se još ne zna mnogo detalja, ali kako je ranije najavljeno, priča je proširena u odnosu na knjigu. Prema rečima Dejana Stojilkovića time će biti obuhvaćeni svi nivoi dela.

 

– Adaptaciju Dejanovog romana završio sam odavno i to je bilo zaista lepo i uzbudljivo profesionalno iskušenje. Konstantinovo raskršće ima sastojke za autentičan spektakl – vampira, vukodlaka, Nemca, partizane i ravnogorce, Niš tokom okupacije, drevno podzemlje ispod njega – koji gledalac ne bi poželeo da sve to vidi na televizijskom ekranu? Ali, naravno, dok je scenaristički rad bio u osnovi prijatno iskustvo, produkcija ovakve zamisli je ekstremno komplikovana, verovatno i jedinstvena za našu savremenu televiziju. Stoga mi ostaje da se nadam da će u realizaciji biti prostora da se na ekran prenese sve ono bez čega je ovakva priča nezamisliv – rekao je scenarista Đorđe Milosavljević za Novosti.

Radnja romana prati fanatičnog oficira Šucštafela Hajnriha Kana je poslat u ratom opustošeni grad Niš da otkrije sveto blago legendarni cara Konstantina Velikog – mač za koji se kaže da poseduje nesagledive moći koje bi mogle da promene tok rata.

U isto vreme, tajanstveni agent britanske tajne obaveštajne službe, major Nemanja Lukić vraća se u Niš po specijalnom zadatku – da sazna šta Kan smera.

Stvari u gradu brzo dolaze do izražaja kada niz užasnih događaja uzdrma živote svih. Monstruozni ubica je na slobodi, kolje nemačke vojnike i lokalno stanovništvo.

Pod okriljem tame, čudno biće kao da se uzdiže iz niških tunela i pećina da pravi pustoš. Kako se igrači približavaju zveri, otkriva se pravi užas njene prirode.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

 

Advertisement