Connect with us

Domaće serije

OTKRIVAMO sve o seriji KONSTANTINOVO RASKRŠĆE! Scenario GOTOV, a KADA počinje SNIMANJE!

Serija je u razvoju od 2019. godine

Published

on

KOnstantinovo raskršće

Konstantinovo raskršće, istorijski roman  Dejana Stojiljkovića, još 2019. godine dobio je svoju adaptaciju u vidu scenarija za TV seriju. Na njemu je radio jedan od najuspešnijih srpskih scenarista Đorđe Milosavljević koji u razgovoru za TV Novosti otkriva dokle se stiglo sa radom na seriji koju kao produkcija potpisuje Firefly.

„Konstantinovo raskršće“ bavi se Srbijom, ratom, ali Drugim svetskim, legendama i tajnama. Dokle se stiglo sa tim projektom i šta vas kao umetnika inspiriše u ovom delu?

– Adaptaciju Dejanovog romana završio sam odavno i to je bilo zaista lepo i uzbudljivo profesionalno iskušenje. „Konstantinovo raskršće“ ima sastojke za autentičan spektakl – vampira, vukodlaka, Nemca, partizane i ravnogorce, Niš tokom okupacije, drevno podzemlje ispod njega – koji gledalac ne bi poželeo da sve to vidi na televizijskom ekranu? Ali, naravno, dok je scenaristički rad bio u osnovi prijatno iskustvo, produkcija ovakve zamisli je ekstremno komplikovana, verovatno i jedinstvena za našu savremenu televiziju. Stoga mi ostaje da se nadam da će u realizaciji biti prostora da se na ekran prenese sve ono bez čega je ovakva priča nezamisliv – poručuje Milosavljević, iz čijeg nam pera uskoro stižu „Kalkanski krugovi“ i „Tajkun„.

Duhovi – Novi sitkom samo na FOX kanalu

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo/Internet

Izvor Film i TV/TV Novosti

Advertisement