Connect with us

Featured

Poslednja epizoda serijala “Srpski junaci srednjeg veka” – petak 11. decembar na RTS 2 od 20.00

Published

on

Poslednja epizoda ovog dela serijala „Srpski junaci srednjeg veka“ je drugi deo uzbudljive priče o životu Đurđa Brankovića.


Rođen je kao drugi sin Vuka Brankovića i njegove žene i Mare, kćerke kneza Lazara. Tokom svog dugog života je prešao put od malog oblasnog gospodara do vladara koji se bori za opstanak sopstvene države.

S početka 15. veka, tokom građanskog rata koji je besneo u Turskoj, Đurađ je bio primoran da se nađe u taboru Muse, čoveka koji je naredio ubistvo njegovog brata Lazara. Nakon što je rat završen Stefan Lazarević počinje da zauzima teritorije i posede Brankovića.

Igra sudbine – 195. epizoda: TUČA! Pesničenje u “Kan hodingu”

Dolazi do mimoilaženja između dve porodice oko toga ko će imati prvenstvo na području srpskih zemalja. To je period kada su u Srbiji u životu ostale samo još dve važne ličnosti – Stefan Lazarević i Đurađ Branković. Na neki način ta situacija je već vodila njihovom pomirenju. Nakon Stefanove smrti godine 1427, dolaskom na srpski presto, Đurađ je zavladao teritorijama Lazarevića i ujedinio ove dve porodice. Đurađ Branković je postao jedini gospodar srpskih zemalja.

Foto PROMO

Advertisement