Connect with us

Featured

ŠOK! EVROVIZIJA 2020 se OTKAZUJE? Korona virus preti Eurosongu!

Published

on

Organizatori Eurosong 2020, najpopularnijeg muzičkog takmičenja na planeti, kako saznajemo, u potrazi su za različitim rešenjima za održavanjem Evrovizije 2020, budući da se kao veliki problem manifestaciji isprečio, naravno – korona virus. Kao što je poznato, mnoštvo masovnih međunarodnih događaja, među kojima i legendarni Sajam automobila u Ženevi – već je otkazano.

Korona virus uticao je i na svetsku kinematografiju, pa ćemo sa zakašnjenjem gledati i premijeru svetskog hita Džejms Bond: Nema vremena za umiranje.

Tragom tih događaja, muzička manifestacija koja će se za dva meseca održati u Roterdamu, prema bezbednosnim procenama predstavlja skup visokog rizika. Zbog toga je neizvesno hoće li se Evrovizija 2020. uopšte održati.

EBU pažljivo prati razvoj situacije i ima u vidu veliki rizik koji predstavlja korona virus. Već pripremamo rezervni plan za održavanje Evrovizije. Ako do zabrane održavanja Evrovizije i dođe, najverovatnije će se šou emitovati tako što će predstavnici performanse izvoditi u studiju, svako u svojoj zemlji, a zatim će se njihovo izvođenje putem video linka i naših ispostava prenositi na globalnom nivou – poručuju iz Evropske Radiodifuzne Unije koja obezbeđuje emitovanje Evrovizije u svetu.

Pročitajte i EUROSONG 2020: TOP 10 NAJBOLJIH reagovanja na pesmu HASTA LA VISTA/HURRICANE! Svakako, najveću štetu od ovog scenarija imala bi Holandija koja bi u slučaju otkazivanja Eurosonga, izgubila milione od turizma, kao i od karata koje su odavno puštene u prodaju.

Foto Promo

Advertisement