Connect with us

Featured

Nova domaća mini-serija “Kalup” od 21. marta na RTS 1: U jednoj od uloga i voditeljka Olivera Kovačević

Published

on

Nova domaća mini-serija “Kalup” stiže 21. marta na RTS 1, gde će se prikazivati subotom u 20 časova. Inspirisana je istinitim pričama iz afere “nestale bebe”, koja je otvorena u Srbiji početkom dvehiljaditih, a obuhvata period još od sedamdesetih godina 20. veka.

Radnja serije smeštena je u sadašnje vreme u kojem bivši policajac, a sada privatni istražitelj Ljuba, na poziv jedne grupe roditelja nestalih beba pokušava da dođe do istine.

PROČITAJTE JOŠ: DRAGAN BJELOGRLIĆ: Uloga TAJKUNA je pisana za mene!

Ova socijalna drama govori o tome da istina nije jednostavna, ali da je država odavno morala da uradi mnogo više da pomogne roditeljima da dođu do istine, ma kakva ona bila. Autori imaju kritički osvrt i na medije u Srbiji, koji su ovu temu tretirali tabloidno, u većini slučajeva. Cilj ovog projekta, pored kvalitetnog dramskog programa, jeste upravo taj da se ovoj teškoj temi pristupi na drugačiji način i da se zaustavi njena dalja tabloidizacija, izazivanjem gotovo svakodnevnih senzacija.

Mini-serija “Kalup” jedan je od pobednika medijskog konkursa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Realizovana je u produkciji Monte Royal Pictures i Telekom Srbija.

Kao režiser i glavni scenarista potpisuje se Vuk Ršumović, a glavne uloge igraju: Milivoje Obradović, Nada Šargin, Saša Torlaković, Ana Maljević, Igor Filipović, Svetlana Bojković, Branislav Zeremski, Dubravko Jovanović, Srđan Miletić, Ana Bretšnajder, Lena Trifunović, Zinaida Dedakin, Draginja Voganjac, Monika Romić, Radoje Čupić, Danica Radulović, Branislav Platiša, Aleksandra Simić, Dragana Jovanović, Gojko Baletić, Denis Murić, Damjan Kecojević, Goran Balančević, Nenad Nenadović, Tanasije Uzunović, Slobodan Tešić.

PROČITAJTE JOŠ: MILOŠ BIKOVIĆ o filmu HOTEL BEOGRAD: Doveli smo NAJSKUPLJU rusku TV i filmsku franšizu u SRBIJU! Nema budžeta za takvu REKLAMU!

Zanimljivo je to da se voditeljka i urednica Zabavnog programa RTS Olivera Kovačević posle “Bele lađe” ponovo obrela u ulozi glumice. Igraće, dobro pretpostavljate, TV novinarku.

Foto RTS

Advertisement