Connect with us

Featured

UEFA prekida tamičenje u Ligi šampiona i Ligi Evrope. OTKAZUJE SE i ABA LIGA!

Published

on

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da do daljnjeg otkaže takmičenje u Ligi šampiona i Ligi Evrope zbog pandemije virusa korona, prenosi „Marka“.

Odluka momentalno stupa na snagu, što znači da se neće igrati revanš mečevi osmine finala Lige Evrope planirani za večeras, kao ni preostala četiri revanša osmine finala Lige šampiona planirani za narednu nedelju: Juventus – Lion, Mančester siti – Real Madrid, Barselona – Napoli i Bajern – Čelsi.

UEFA je do poslednjeg trenutka pokušavala da pronađe rešenje, ali kad je stigla vest da su fudbaleri Juventusa i Real Madrida zatvoreni u karantin, jer se virus uselio u njihove redove, suspenzija takmničenja bila je neminovna.

Čeka se zvanična potvrda iz UEFA, kao i odluka o sudbini baraža za plasman na EURO, kao i završnog turnira Evropskog prvenstva.

Zbog Korona virusa OTKAZANA I ABA LIGA!

Posle Evrolige i Evrokupa stala je i Jadranska liga. Očekivana vest stigla je ovog popodneva, pošto su vođeni primerom jačih takmičenja čelnici regionalne lige odlučili da do daljeg prekinu prvenstvo.

Ostalo je da se odigra poslednje kolo regularnog dela, a bilo je planirano da polufinalni mečevi plej-ofa krenu 22. marta.

„Uzimajući u obzir trenutnu situaciju sa pandemijom korona virusa, a u cilju zaštite navijača i igrača, sve takmičenja pod okriljem ABA lige su suspendovana“, stoji u kratkom saopštenju regionalnog takmičenja.

U zavisnosti od razvoja situacije biće doneta odluka o narednim koracima.

Advertisement