Connect with us

Featured

Korona pobedila HOLIVUD! Sva snimanja OBUSTAVLJENA, šteta 20 MILIJARDI DOLARA! I raste…

Published

on

Holivud je od ovog vikenda, prvi put u istoriji, zvanično – na odmoru. Obustavljena je celokupna filmska i televizijska produkcija, a ovaj trend ispratio je i trenutni lider u proizvodnji igranog sadržaja – Netflix. Takođe, kako prenose mediji sa one strane Atlantika, sva snimanja na području SAD i Kanade su – na pauzi. Tako, Korona nije imala milosti ni za “Uvod u anatomiju”, “Istražitelje iz Majamija”, Dizni je u eri svog velikog starta bio prinuđen da otkaže čak 16 velikih projekata, dok je NBCUniversal pomerio premijere čak 35 serija. Može se reći da je globalna pandemija pobedila najmoćniju svetsku industriju – Holivud.

Pročitajte još: Aleksandra Prijović – Baka bi me se odrekla da me je videla u seriji UBICE MOG OCA 4!

„Prateći izuzetno brz razvoj globalne epidemije Korona virusom televizijska grupacija Warner Bros zaustavlja proizvodnju 70+ serija i pilota koji se trenutno snimaju ili uskoro počinju sa prikazivanjem. Zdravlje i sigurnost naših zaposlenih naš su prioritet. Za to vreme nastavićemo da sledimo instrukcije centara za kontrolu bolesti u svakom gradu u kom se nalaze naše produkcije.“, zvanično je saopštenje moćnog Warner Brosa.

Diznijev „Mulan„, za koji je predviđeno da će zaraditi 200 miliona dolara, samo je jedan od ovogodišnjih blokbastera koji neće ugledati svetlost dana kada je to predviđeno.            Njegovim koracima pošli su i novi Džejms Bond, najiščekivaniji horor godine “Tiho mesto 2”, “Mala sirena”… i tako se spisak naslova otkazanih filmskih premijera povećava, a broj nula na holivudskim računima paranormalnom brzinom TOPI! Prema nekim proračunima Holivud bi mogao izgubiti 20 milijardi dolara od uticaja koronavirusa.

Pročitajte još Nova domaća mini-serija “Kalup” od 21. marta na RTS 1: U jednoj od uloga i voditeljka Olivera Kovačević

The Walking Dead uživo!

Među serijama koje se zaustavljaju su Warnerovi brojni rijaliti programi, ali i “Mladi Šeldon”, “Supergirl”,  “Batwoman”, “Kandže”, “Lucifer”… Netflix je obustavio snimanje hita “Stranger Things”, a Korona nije poštedela ni veliko finale CW-ijevog ultimativnog hita “Supernatural”.

Druga sezona Euforije koja je uskoro trebalo da počne da se snima takođe je odgođena, a kada je reč o AMC serijalima početak snimanja šeste sezone proročanskog “Fear the Walking Dead” pomeren je sa petka pred nama za početak aprila. Originalna postapokaliptična saga “Okružen mrtvima” koja bi nam mogla poslužiti kao vodič za ono što nam predstoji trenutno je u predprodukciji, ali će se kako je saopšteno sve pomeriti za barem tri do četiri nedelje.

Nizu otkazanih pridružila se i treća sezona Genija: Areta Frenklin, zatim “Survivor”, dugo očekivana Amazonova drama “Točak vremena”, “Munja” iliti “Flash”, gotovo sve DC serije, Jimmy Kimmel Live noćni program, Ellen DeGeneres Show i još mnogo drugih programa koji čine okosnicu modern televizije.

Pročitajte još KORONA udarila na HOTEL BEOGRAD! Sve projekcije OTKAZANE! Većina scenarista poslata je na “rad od kuće”. Postprodukcija je izgleda netaknuta – barem za sada. U isto vreme, mnogi sastanci mreža i studija više se ne obavljaju lično, a nekoliko agencija za talente insistira na tome da njihovi zaposleni rade na daljinu.

Foto Promo

Advertisement