Connect with us

Preporuke

Emisija dana – nedelja, 12. april: EPICENTAR (RTS 1, 14.00)

Published

on

Dokumentarni film “Epicentar” (RTS 1, 14.00) vodi nas u kineski grad Vuhan, koji je postao javnosti poznat kada je u njemu buknula epidemija koja i danas milione drži zatvorene u domovima i odnosi hiljade života.

U sredu je Vuhan ponovo otvorio vrata i počeo da se vraća normalnom životu. Nijedna strana televizijska ekipa nije mogla da ga poseti od februara. Dokumentarac kineske centralne televizije, čije je dopisništvo u Vuhanu radilo tokom cele drame napravilo je dokumentarni film “Epicentar”.

PROČITAJTE JOŠ: Stigla prva SERIJA O KORONI – Karantinski dnevnici!

U njemu prikazuje dane karantina, neprestanog policijskog časa u kojima građani proživljavaju psihozu tragičnih vesti. Kako su se ponašali, kako su sarađivali i izlazili na kraj sa merama države i svojim ličnim dramama, razdvojemnim porodicama, snabdevanjem, neizvesnošću?

Iz ugla građana, radnika hitne pomoći, medicinskog osoblja i drugih službi otkrivaju nam kako je tih nedelja bilo živeti u gradu koji je izvorište najveće pošasti na planeti. Kako je Vuhan prošao kroz najstrože mere države i kako su mu one pomogle da što pre ozdravi?

Foto RTS

Advertisement