Naslovna TV "Srpski junaci srednjeg veka" snimani od Dubrovnika do SVETE GORE! Druga sezona...

“Srpski junaci srednjeg veka” snimani od Dubrovnika do SVETE GORE! Druga sezona NA JESEN!

Drugi ciklus igrano-dokumentarnog serijala “Srpski junaci srednjeg veka“, u produkciji Telekoma Srbija i izvršnoj produkciji Contrast Studiosa, u poslednjoj je fazi procesa postprodukcije. Premijerno televizijsko prikazivanje očekuje nas ove jeseni. Deset novih epizoda doneće gledaocima malo poznate detalje iz srpske srednjovekovne istorije i baštine – otkrivaju autori projekta u razgoru za Blic, dodajući da su se posle velikog uspeha prvog serijala nosili idejom da se drugi ciklus podigne na mnogo viši nivo u produkcijskom smislu.

Pročitaj još Miloš Biković posle DŽONIJA DEPA u Srbiju dovodi SARU DŽESIKU PARKER! I još PET velikih HOLIVUDSKIH FACA!

– Svaka od deset epizoda traje 40 minuta i obiluje rekonstrukcijama istorijskih događaja i sekvencama snimljenim na putovanjima. Radeći na “Junacima“, obišli smo mnoge gradove i mesta kao sto su Dubrovnik, Beograd, Smederevo, Skoplje, Sarajevo, kao i Svetu goru i Istanbul” – poručuje Predrag Jočić, jedan od izvršnih producenata i direktor fotografije ovog projekta.

Govoreći o zahtevnom i dugotrajnom procesu kroz koji je prošao spremajući “Junake“, reditelj Gordan Matić otkriva da ekipu iza kamera najveći deo posla čeka pre početka snimanja.

Pročitaj još HIT! Počinje snimanje filma PORED TEBE, a uskoro nam stiže i film i serija PORED NAS!

– Faza priprema ovakvog projekta – to je izazov! Istraživanje, prolasci hiljada strana istorijske građe, epskih biografija i analiza tih dela. Zatim odlučivanje o tome šta nije bitno za priču, a bez čega ona ne može. Tu se priprema dramatika i predviđa ritam naracije. Tu se priča u stvari pravi – objašnjava Matić.

Cilj projekta je da se gledaocima svih generacija ponudi svež i atraktivan kulturno-obrazovni sadržaj vrhunskog kvaliteta, po uzoru na popularne inostrane formate ovog tipa, a sve sa ciljem edukacije publike svih uzrasta i očuvanja nasleđa i identiteta srpskog naroda. Svesni važnosti ovakvih televizijskih projekata, producenti su angažovali brojne domaće i strane eksperte iz različitih oblasti, koji daju vrednost i legitimitet serijalu, stavljajući akcenat na duboko edukativni karakter, koji pored onog zabavnog ovaj igrano-dokumentarnog serijal ima.

Pročitaj još FILM i TV EKSKLUZIVNO otkriva SVE o seriji JOVANKA (TITOVA SUPRUGA): Kasting u septembru, snimaće se čak i u EGIPTU!

Istorijski spomenici

Snimane na lokacijama koje do sada nisu bile zabeležene okom kamere, nove epizode “Srpskih junaka” prikazaće mnoge istorijske detalje i dokumenta o čijem se postojanju do sada spekulisalo, ali su ih samo retki zaista videli. Svaki lokalitet pomenut u priči, zabeležen je okom Contrastove kamere u sadašnjosti i to će gledaoci moći da vide, kao i mnoge istorijske spomenike i ostatke, od kojih neki, nažalost, možda neće dočekati da ih neko ponovo snimi.

U prilog tome Predrag Jočić kaže: “Jedno od takvih mesta koje mi je najviše emocija izmamilo je napušteni manastir Matejče, koji se nalazi 12 kilometara u brdima iznad Kumanova na teritoriji gde i makedonska policija nerado zalazi. Tu je oslikana cela loza Nemanjića na jednoj od retko oslikanih fresaka cara Uroša iz perioda njegove vladavine”, a zatim zaključuje, “cela ekipa Contrast studiosa je ponosna na ovaj projekat. Radili smo ga sa zadovoljstvom i ljubavlju i siguran sam da će svi koji vole srpsku istoriju uživati od jeseni uz novih 10 epizoda”.

Pročitaj još Bjelogrlić je odlučio! Evo ko će glumiti TOMU ZDRAVKOVIĆA u filmu o našem poznatem pevaču!

Foto Promo

Čekirajte Obavezno

MILOŠ BIKOVIĆ otkriva KADA nam stižu SENKE NAD BALKANOM 3!

Miloš Biković pojavio se na samom kraju druge sezone serije "Senke nad Balkanom", u poslednjoj epizodi, te gledaoci s nestrpljenjem čekaju treću...

IVAN BOSILJČIĆ šokirao javnost PRIZNANJEM iz PRIVATNOG ŽIVOTA! Mnogi ga NEĆE razumeti, ali OVU TAJNU više nije mogao da KRIJE…

Pročitajte još Južni vetar 2 – Ubrzanje: CAR se vraća iz MRTVIH?! A evo i KAKO! Glumac Ivan Bosiljčić...

Urgentni centar – četvrtak, 17. septembar (PRVA, 22h): Damjanu stavljene LISICE, a Marina mu POMAŽE

Ljubav između Nemanje Arsića i sestre Marte vraća svoj stari sjaj ioni su sve bliže odluci da obelodane svoju vezu. Nastavlja se Nininaborba za radno mesto. Sestra Ljilja pomaže Nini tako što je dovodi unevladinu organizaciju koja se bavi borbom za prava majki i budućihmajki.  Pročitajte još Igra sudbine 146. epizoda – četvrtak, 17. septembar: Vukašin PROVALJUJE Sofiju! Ona i ne sluti ŠTA...

Igra sudbine 146. epizoda – Aleksu čeka OGROMAN ŠOK! Saznaje da je Ivan zaljubljen u Adu! I to ga NEĆE oduševiti…

Igra sudbine 146. epizoda zavrteće točak života brže nego ijedna do sada. Konačno će se neke stvari razjasniti, a mnoge maske će...

Tate – četvrtak, 17. septembar (PRVA, 20.00): Vlada u PAKLU zbog Mionine LJUBOMORE

Pročitajte još Igra sudbine 145. epizoda – sreda, 16. septembar: ŠOK! Sofiji se ne PIŠE DOBRO! Matija će POLUDETI na POSLU! A zatim...