Connect with us

Featured

HIT! Počinje snimanje filma PORED TEBE, a uskoro nam stiže i film i serija PORED NAS!

Published

on

Reditelj Stevan Filipović, posle uspešnog prvog dela filma „Pored mene“ koji je proslavio niz mladih talenata poput Slavena Došla, Nikole Glišića i Matee Milosavljević, spreman je za nastavak. I to ne samo jedan. Kako Filipović otkriva, korona je pomerila planove kada je reč o početku snimanja direktnog nastavka pod nazivom „Pored nas“, ali je dala mogućnost za svojevrstan međunastavak „Pored tebe“, koji će pratiti poznate likove pet godina nakon završetka gimnazije.

Pročitaj još EKSKLUZIVNO (FOTO) Otkrivamo SVE o novoj seriji Marije Bergam i Viktora Savića – 12 REČI!

U fokusu se nalazi novinarka Ksenija koja istražuje nestanak druga iz nekadašnjeg odeljenja, a posebno zanimljivim celu priču čini to što se potraga odigrava na desktopu računara. S obzirom na to da je još ranije najavljeno snimanje filma „Pored nas“ (isti likovi samo deset godina od prvog filma), čiju je realizaciju sprečila aktuelna situacija, „Pored tebe“ je i deo buduće trilogije.

Pročitaj još Miodrag Radonjić OTKRIVA – Baća nije rođen da čuva decu!

-Hronološki, film koji smo sad napisali dešava se pet godina posle prvog filma, i pet godina pre trećeg. Žanrovski, ‘Pored tebe’ bi bio nekakav politički triler, sa elementima misterije, detektivske priče. Likovi iz gimnazijskog razreda, koji su proveli noć zaključani u školi u prvom delu, sada postaju osumnjičeni u istrazi povodom misteriozne smrti prijatelja iz škole. Glavna junakinja Ksenija (Mina Nikolić) je novinarka koja pokušava da reši ovu misteriju, iz svog stana, sputana vanrednim stanjem i epidemijom. Film prati njenu transformaciju od tabloidne do ozbiljne istraživačke novinarke, dok pokušava da rasplete mrežu estradnih, medijskih i političkih spinova i laži koja je deli od istine. Pored ovoga, Ksenija doživljava i privatnu dramu, u borbi protiv virusa, od koga se njena baka razboljeva – koja prerasta u borbu sa našim zdravstvenim sistemom – objašnjava u razgovoru za Danas Filipović, dodajući da su mu inspiracija u pisanju scenarija bili američki film „Potraga“, ali i „Locke“ ili danski „The Guilty“, te „Telefonska govornica“, Hičkokov „Prozor u dvorište“, i mnogi drugi, u kojima su protagonisti na različite načine izolovani od sveta.

Pročitaj još Estradne zvezde i političari utrkuju se za uloge u filmu JUŽNI VETAR 2!

Pored mene“, kako kaže Filipović, govori o zbližavanju koje može da se desi kad se, bar na jednu noć, ode „offline“, i kad se skinu maske, a u „Pored tebe“ je protagonistkinji upravo ta ista tehnologija jedini prozor u svet, ka drugim ljudima, ali i maska koju mora da skine da bi ih videla.

– Snimanje trećeg dela je korona odložila za sledeću godinu, i upravo zato smo smislili film koji možemo da realizujemo i u ovim, karantinskim, uslovima. Tako da se nadam da ćemo bar deo filma „Pored tebe“ snimiti već krajem ovog meseca. Scenario je završen, vrlo smo zadovoljni, i sad radimo kasting. Film radimo u produkciji Hypnpolisa, kuće koja je radila sve moje prethodne filmove, a koautor priče je producent Branislav Jević. Očekujem interesantnu međunarodnu glumačku ekipu, u kojoj će glavne uloge tumačiti zvezde prethodnog filma, ali i mnogi drugi glumci iz starijih generacija – zaključuje reditelj.

Pročitaj još Branislav Lečić bi voleo da glumi ARKANA – Bio bi to SJAJAN FILM! I Ceca smatra da bio ON bio PRAVI IZBOR!

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement