Connect with us

Top Story

Petar Benčina za FILM I TV o serijama TRI MUŠKARCA I TETKA i JUŽNI VETAR – MARAŠ mi nije bio SUĐEN!

Published

on

Piše Jovana Vukašinović

Glumca Petra Benčinu, televizijska publika zna iz filmova za mali ekran, ali i iz mnogih serija, što naših, što komšijskih  – „Žigosani u reketu“, „Pogrešan čovek“, „Psi laju, vetar nosi“, „Komšije“. Ljubiteljima pozorišta večeri ulepšava predstavama u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a mi smo ga pronašli po završetku ovogodišnjeg prijemnog ispita za Fakultet dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu, gde radi kao asistent profesora, čuvenog glumca, Dragana Petrovića Peleta, u čijoj je klasi i sam diplomirao pre 13 godina.

Pročitaj još SAZNAJEMO: Korona odlaže početak snimanja druge sezone serije BESA! Nastavak – TEK SLEDEĆE GODINE!

Prijemni je završen i sve je išlo po planu – kaže Petar Benčina na početku razgovora za sajt Film i TV. – Ispoštovane su sve procedure zaštite zbog epidemije koja vlada, pa iako je delovalo da će možda potrajati ipak smo završili na vreme. Ove godine nam se prijavilo 370 kandidata, ali je samo njih deset dobilo šansu da se jednog dana oproba u glumačkoj profesiji.

Kad smo kod glumačke profesije, kako teku pripreme za sitkom „Tri muškarca i tetka“?

Informacija o početku snimanja nema mnogo. To ne zavisi od mene, već od producenata, autora, i svih ostalih koji prvo moraju da urade deo pripremnog posla da bismo mi počeli da radimo na setu.

Pročitaj još HIT! Snimaju se nova serija i film NEČISTA KRV! U podnožju AVALE niče staro VRANJE!

Veliku pažnju izazvala je vest da ćete u ovom domaćem omažu serije „Dva i po muškarca“ vi imati ulogu Joviše, ostavljenog kompjuterskog maga, da ne kažemo – ulogu štrebera. Mnogi smatraju, posebno ženski deo publike, da bi vam pre „legla“ uloga zavodnika.

Draž i jeste u tome da dobijte ulogu koju publika od vas ne očekuje, već da ih iznenadite. Mnogi govore da su očekivali kontra podelu, da Jovišu glumi Marko Janketić, a ja njegovu zavodničku rolu. Ipak, mislim da se i reditelju Pavlu Vučkoviću ovakva podela više dopada, kao i nama. Verujem da će i to biti baš zabavno gledaocima. Svima nam je izazov da napravimo nešto što nije stereotip, što pomera granice, što i nas same tera da budemo što bolji i opravdamo poverenje gledalaca.

Pročitaj još HIT! Miloš Biković u novom filmu Slobodana Šijana BUDI BOG S NAMA!

Šta očekujete kad počne snimanje?

Sudeći prema scenariju očekujem da nam na setu bude zabavno, da se mnogo smejemo mi, a samim tim i publika kojoj sve ovo spremamo. Verujem da će biti uzbudljivo, jer i snimanje sitkoma, tih kraćih formi, samo je po sebi brzo i uzbudljivo. Sama podela već to obećava uz Marka Janketića i mene, tu su još i Seka Sablić, Petar Božović, pa mladi Atanasije Štogern, jedan izuzetno šarmantan momčić. Situacije koje je Kosta Peševski („Istine i laži“, Žigosani u reketu“) napisao su zanimljive, ekstremne, apsurdne, a zapravo nastojimo da osim dobre zabave taj sitkom bude i kritički osvrt na društvo u kojem živimo. Jedna od uloga je pripala i koleginici Hristini Popović, a plan je da u svakoj epizodi imamo specijalnog gosta.

Producenti, kreatori serije su Nikola Burovac i Danijel Đurić, javnosti poznatiji kao pevači, ali koji se i u produciranju TV programa snalaze dobro.

Krenuti u snimanje neke serije ili filma je veliki posao, veoma obiman. Sastaviti ekipu koja će dobro raditi, pripremiti sve što je potrebno je veliko umeće, verujem da će oni dovesti ovu ideju do realizacije i da će svima nama zajedno predstojati dosta smeha i zabave na kraju.

Pročitaj još FILM I TV na snimanju serije TATE – Nove epizode nastaju POD MASKAMA! Nastavak serije U SEPTEMBRU!

 Od ideje do realizacije ume nekada da prođe i decenija, tako je bilo sa „Južnim vetrom“. Popularnost ovog filma i serije je ogromna, pa se pročulo i da je u vreme kada je „Južni vetar“ bio samo ideja vama bila ponuđena uloga Petra Maraša?

Iskreno, to je toliko davno bilo da se stvarno ne sećam da li je to bilo baš tako. Kao kroz maglu sećam se da je naziv bio „Metar asfalta“ i da sam, čini mi se, bio predložen za lik Maraševog brata. Ali, kako za neke realizacije treba mnogo vremena, tako sam i ja prerastao fizički tu ulogu. Taj proces je sasvim prirodan i normalan, jer vreme teče, a kod nas su nekada uslovi takvi da neki scenariji moraju baš dugo da čekaju.

Kada bi vam Miloš Avramović ponudio učešće u „Južnom vetru 2“ da li biste pristali?

To je baš apstraktno pitanje. Nisam razmišljao u tom pravcu. Naravno da bih razmislio o tome, ali učešće u nekom filmu ili seriji zavisi od toga kakva je uloga, da li imam već nešto unapred ugovoreno i od ostalih obaveza.

Pročitaj još HIT! Žarko Laušević glumi KRALJA NIKOLU u seriji KRALJ! Vuk Drašković poručio – pripao mu je NAJTRAGIČNIJI LIK!

Stalni ste član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ne zapostavljate ni televizijske angažmane i asistent ste na FDU. Sve nabrojano zvuči srodno i lako, da li je tako?

Velika je obaveza i odgovornost biti asistent. Ulažem dosta vremena i sebe samog u to, ali nije mi naporno. Epidemiološka situacija je takva kakva je, pa pozorišta ne rade, ali i tamo imam mnogo obaveza, a i mnoga snimanja su tu. Da, sve ove stavke jesu srodne, suštinski sve je to gluma, ali potrebne su drugačije vrste koncentracija i energija za svaku od ove tri stavke. A ja bolje funkcionišem kada imam više obaveza.

Najmlađi možda ne znaju da ste to baš vi, ali uživali su u vašoj sinhronizaciji animiranog filma „Lepotica i zver“ u kojem ste vi glas dali Zveri.

Kompanija „Dizni“ obraća veliku pažnju na kvalitet sinhronizovanog materijala. Vi snimite, pa se onda to šalje na odobravanje, pa ako njima to zvuči dobro, tek onda se dobija zeleno svetlo. Bilo je mi ja zabavno da uradim Zver.

Pročitaj još Momčilo OTAŠEVIĆ, zvezda serije DRUGO IME LJUBAVI o novim projektima: ODUŠEVLJEN sam što ću snimati SRPSKI DOSIJE IKS!

Mnogo obaveza imate tokom dana, kako se u to sve uklapa porodica? Da li je olakšavajuća okolnost to što i je vaša supruga Tamara Dragičević iz branše pa ima međusobnog razumevanja glumačkih obaveza?

Razumevanje naravno da postoji, ali ne zbog iste profesije kojom se bavimo, naprosto postoji. Možda je stereotip, ali dobra organizacija je najbolja da bi se postiglo sve što želite. Mi se dobro organizujemo i uživamo.

Foto Promo

Advertisement