Connect with us

Featured

EKSKLUZIVNO Film i TV SAZNAJE: KORONA pauzirala KOŠARE! Prva klapa ne pada na VIDOVDAN

Published

on

Srpska javnost sa oduševljenjem prihvatila je vest da će zahvaljujući reditelju Balši Đogu jedan od značajnijih događaja iz srpske novije istorije biti pretočen u film, a zatim i u seriju od 12 epizoda koja će se emitovati na kanalu Superstar. Ipak, iako je početak snimanja bio predviđen za Vidovdan 28. jun, kako FILM I TV ekskluzivno saznaje iz razgovora sa rediteljem Balšom Đogom na realizaciju projekta moraće još malo da se sačeka.

Pročitajte još Dejan Maksimović zvezda serije PREŽIVETI BEOGRAD – Žanko nije negativac! On je beogradski mangup ČISTOG SRCA!

– Moraćemo još malo da sačekamo sa početkom, barem do ponedeljka, i do uvođenja novih bezbednosnih mera. U vezi sa ovim virusom malo toga je predvidivo i u našim rukama. Ako ne bude novih mera, krenućemo sa radom najverovatnije u sredu ili u četvrtak. Prva snimanja su u Leskovcu. I već tog prvog dana na setu imamo stotinu statista, a Leskovac je jedno od najvećih žarišta virusa. Sve radimo i pripremamo se kao da krećemo, ali mnogo toga zaista ne zavisi od nas – poručio je Đogo, izrazivši nadu da će uskoro pasti prva klapa projekta o kom priča cela Srbija.

Pročitajte još TELEKOM SRBIJA ekranizuje prvu istinsku komediju o fudbalu! POČINJE SNIMANJE SERIJE „DREAM TEAM“

Projekat “Košare” u kom su glavne role pripale Žarku Lauševiću, Milošu Bikoviću, Svetozaru Cvetkoviću, Viktor Saviću, Aleksandru Radojičiću, Ljiljani Stjepanović i mnogim drugim proslavljenim glumcima domaće scene dočaraće bitku za karaulu Košare iz 1999. godine. Tada su na Veliki petak, 9. aprila udružene snage terorističke Oslobodilačke vojske Kosova, regularne vojske Albanije i NATO-a predvođenog Amerikancima pokrenule veliku ofanzivu na karaulu Košare, na granici tadašnje SRJ i Albanije. Neprijatelj je bio višestruko nadmoćniji, pa se oko 1.500 srpskih vojnika branilo od napada hordi koje su brojale između 5.000 i 6.000 Albanaca.

Pročitajte još SRPSKE SERIJE OSVAJAJU REGION: Zbog velikog interesovanja, sitkom u produkciji TV Pink i Telekom Srbija “Nek ide život” od jeseni i u Hrvatskoj!

Reditelj Balša Đogo je napomenuo i da je poenta filma da promeni nešto, ali i da ispriča priču šta se zaista dogodilo.

Pročitajte još FILM I TV SAZNAJE: Snima se serija po autobiografiji ŽARKA LAUŠEVIĆA – Godina prođe, dan NIKAD!

“Ja da ne mislim da umetnost nešto može da promeni ne bih se njome bavio. Ne mislimo da ovo snimamo mrzeći nekog, već smo hteli da snimimo film koji govori o nama. Mi pričamo priču kako se to zaista dogodilo, kako su to ti momci s Košara videli. Kada čujete njihove priče i počnete to da pišete, vidite da kada pravite ratni film isti motiv koji se provlači kroz svaki rat koji se desio. Važno je da te motive rešite i napravite ih neobičnim. Sada znata o Košarama još nešto” – poručuje Đogo.

Foto Promo

Advertisement