Connect with us

FILM

Vuk Kostić – KORIDOR 92 je film o OBILIĆIMA 20. veka!

Published

on

Glumac Vuk Kostić, uz nezaobilaznog Miloša Bikovića poslednjih godina obeležio je domaći TV program. Uz glavnu rolu inspektora Aleksandra Jakovljevića u hit seriji „Ubice mog oca“, zatim kao nezaboravnog Spartu u sada već kultnom „Južnom vetru“, a uskoro ćemo ga gledati i u vojnoj uniformi kao komandanta brigade Trivuna Trive Vujića.

Pročitajte još Konačno! Kompletiran kasting za KOŠARE! Uz Miloša Bikovića – NIKOLA KOJO, Mladen Sovilj, Miloš Samolov i Milena Radulović!

Ova uloga ima posebnu težinu za Vuka Kostića, koji, kako kaže u razgovoru za TV Novosti, pažljivo gaji rodoljubivi deo svoga bića.

– Naša je dužnost da oživimo likove koji su u današnjem svetu polumitska bića. Komandant Trivo Vujić je moderni junak, koji je dao lični primer neustrašivosti vodeći i hrabreći svoje momke. Svako ko kaže da se ne plaši, verovatno laže, ali strahom možeš sam da upravljaš. Ovim filmom ćemo ispričati priču i o Obiliću 20. veka. Ne postoje male priče o plemenitosti, to su velike priče o junaštvu – ističe, za Vuk Kostić.

Pročitajte još SAZNAJEMO: Korona odlaže početak snimanja druge sezone serije BESA! Nastavak – TEK SLEDEĆE GODINE!

Glumac Slobodan Perišić, iako je bio veoma mlad kada se odvijala akcija na Koridoru, seća se kakva je atmosfera je tada vladala.

– Znalo se da je to od životne važnosti, i svi su uložili maksimalni trud da uspe. Dok smo putovali iz Banjaluke u Rumu, vozač je nama glumcima pričao svoje ratne uspomene. Učestvovao je sa 20 godina u proboju Koridora. Svi mi koji smo ga slušali, saglasili smo se u jednom – ne ponovilo se nikada. Sa one strane Drine tako posmatramo čitav rat, pa tako i ovu bitku. Gledali smo kako se ljudi menjaju, kakve su posledice tih ratnih strahota i kako se vraćaju kući u sanducima. „Koridor“ je bila ogromna akcija u koju su se svi upustili srcem, jer je bio ugrožen život dece u bolnici u Banjaluci, kada je nestalo kiseonika. Ta priča podigla je moral ljudima koji su zbog naše dece probili taj koridor, odnosno „put života“.

Pročitajte još HIT! Žarko Laušević glumi KRALJA NIKOLU u seriji KRALJ! Vuk Drašković poručio – pripao mu je NAJTRAGIČNIJI LIK!

Scene jedne od najznačajnijih bitaka VRS biće snimane na vojnim poligonima u Sremskoj Mitrovici, Nikincima i Pasuljanskim livadama, u naselju Laudonovac kod Vršca, kao i na reci Savi u blizini Šapca.

– Da te bitke nije bilo, pitanje je šta bi bilo sa srpskim narodom u BiH. Njima je to najčistija bitka, jer ne postoji pred sudom nijedan zločin koji se tiče Koridora i opština Derventa, Brod, Modriča i Odžak kojima se bavim u filmu – kaže njegova autorka Slađana Zarić.

Pročitajte još Momčilo OTAŠEVIĆ, zvezda serije DRUGO IME LJUBAVI o novim projektima: ODUŠEVLJEN sam što ću snimati SRPSKI DOSIJE IKS!

Poznato je da su u akciji poginula 273 borca Vojske Republike Srpske, a da ih je ranjeno 1.918.

Foto Igor Salinger

Advertisement