Connect with us

Naša Preporuka

Svetlana DRINJAKOVIĆ, producentkinja najpopularnijih domaćih serija za FILM I TV: „Istine i laži“, „Igra sudbine“ i „Tate“- NAJZDRAVIJI SEDATIV pred SPAVANJE!

Published

on

Piše Jovana Vukašinović

Seriju čine glumci i scenario, rekao bi običan konzument televizijskog programa. I to nikako nije pogrešan zaključak. Ipak, iza svake uspešne i gledane serije, koja ima mnogo fanova, zaljubljenika koji navijaju sat prema omiljenom programu na TV uz glumce i dobre replike stoje i producenti. Jedan od njih je naša sagovornica Svetlana Drinjaković, producetnkinja ili da narodski kažemo „glavni krivac“ za „Istine i laži“, „Igru sudbine“ i „Tate“ – tri serije koje neprikosnoveno vladaju televizijskim programom već dugo i to na frekvenciji Prve.

Da će joj posao producenta ići od ruke moglo je da se kaže i na samom debiju, jer se u špici serije, koja je pomerila granice u našem serijskom programu „Vratiće se rode“ njeno ime nalazilo uz zvanje – koproducent. Zatim se tu nadovezuje i „Nadrealna televizija“, kao i rijaliti format „Ja imam talenat“, a onda i ove tri serije koje su je postavile na pijedastal prozvodnje igranog TV programa.

Pročitajte još Sandra Bugarski, zvezda serije IGRA SUDBINE za FILM I TV – Pančetin osmeh će iskoreniti KORONU!

U razgovoru za naš portal Svetlana Drinjaković govori o tajnama uspeha, epidemiološkoj situaciji i kako ona utiče na ovu industriju, ali i o velikom uspehu domaćih formata poslednjih godina kod nas i u regionu.

Slobodno možemo da kažemo da je „Smart produkcija“ vodeća produkcija danas. Tri najgledanije serije „Istine i laži“, „Igra sudbine“ i „Tate“ to dokazuju. Koja je tajna uspeha?

Drago mi je što to konstatujete Vi, iako delim Vaše mišljenje, i rejtinzi to u potpunosti potvrđuju. “Smart produkcija” se već četiri godine unazad bavi proizvodnjom igranog serijskog programa koji se emituje svakodnevno i predstavlja takozvani televizijski “fast food” za publiku. Tajna je u tome što su teme naših serija vešto birane i to tako da pored bajkovitih zapleta i raspleta na kojima se zasniva plot svake serije,likovi i odnosi naših junaka su u direktnoj vezi sa našom svakodnevicom. To je ono što publici imponuje i čini im priču verodostojnom.

Pročitajte još Milica Tomašević, NADA iz serije IGRA SUDBINE za FILM I TV: Volela bih da odem kod BAKE na KOSOVO!

Epidemiološka situacija nije nimalo bezazlena, ali vi radite, snimate, stvarate i dalje. Koliko je važno poštovanje mera na setu?

Radimo kao i pre epidemije, odgovorno i posvećeno uz poštovanje svih mera, pa čak i uz malo opreznije mere od preporučenih. U želji i nadi da se niko neće zaraziti,radimo punom parom i štitimo jedni druge.

Koliko će ovakva epidemiološka situacija uticati na poslove kao što je vaš?

Mislim da će se efekti ove situacije videti tek u periodu koji nam predstoji. “Smart” radi na već postavljenim serijama koje privodi kraju,ali za početke nekih novih projekata u ovako teškoj epidemiolškoj situaciji, nisam veliki optimista. Mada, raditi se mora, tako da nam ostaje da iznalazimo nove načine i obezbeđujemo nove uslove za rad.

Pročitajte još OTKRIVAMO! Ovo su najgledanije domaće serije svih vremena! SELO GORI… i RANJENI ORAO bez konkurencije!

istine-i-lazi-1

Za maj ove godine bilo je najavljeno snimanje nastavka „Istina i laži“, to jest četvrte sezone. Dokle ste stigli sa tim?

Upravo je prethodni odgovor ujedno i odgovor na ovo pitanje. Bez obzira što je u pitanju četvrta sezona serije, ceo set i organizacija snimanja mora da se postavi od početka, kao da je sasvim novi projekat u pitanju. Zato,moramo biti strpljivi i mudri sa novim počecima.

Vaša ekipa i vi radite punom parom na serijama koje gledamo, ali da li se nešto novo kuva u kuhinji „Smart production“?

Uvek. Ali o tome nekom drugom prilikom.

Sudeći prema listama gledanosti domaća produkcija, kao i ona iz regiona je ogromna. Publika je gladna novih domaćih ostvarenja. Hoćete li uspeti da zadovoljite te apetite?

Za sada uspevamo i to, neskromno rečeno uz ogroman uspeh. I tako će biti još dosta dugo, sve dok ima zaliha postojećih serija. A ima ih, Bogu hvala.

Pročitajte još Rusi ODUŠEVLJENI – Milena RADULOVIĆ, zvezda filma BALKANSKA MEĐA vaš je novi MILOŠ BIKOVIĆ!

Koliko ste uspeli da snimite epizoda serije „Igra sudbine“ od prekida vanrednog stanja? Imate li ih dovoljno ukoliko zbog situacije snimanje ponovo bude bilo stopirano?

Imamo dovoljno, a i plan pravimo računajući na potencijalne zastoje.

Čini se da je krimi-drama trenutno najpopularniji žanr u domaćoj produkciji, a ipak je vaša telenovela uspela sve da nadigra gledanošću. Da li nam to govori da u ludilu današnjeg sveta nedostaje ljubavi?

Nedostaje i ljubavi, ali i romantike i bajkovitih priča sa lepim krajem. Malo je publici dosta svakodnevnih teških tema, ubistava, krimi priča iz realnog života koje forsira i dnevna štampa, ali sve vise i domaća produkcija. “Smart” pravi serije koje se gledaju kroz poluosmeh, i omogućavaju beg od svakodnevnih teških životnih tema, bar na jedan sat, uveče pred spavanje. Čist eskapizam, koji je mnogo zdraviji od sedativa.

Pročitajte još Miloš Biković OTKRIVA – Morao sam da se BORIM za Maraša! Na kastingu bili PETAR STRUGAR, ALEKSANDAR RADOJIČIĆ i PETAR BENČINA!

Skoro 20 godina našim malim ekranima vladale su latinoameričke telenovele. Onda su došle i turske. Da li je ovo početak vladavine srpskih telenovela? 

Apsolutno!

Foto Promo, N Negovanovic

Advertisement