Connect with us

FILM

FILM I TV EKSKLUZIVNO SAZNAJE: U Leskovcu pala PRVA KLAPA filma i serije KOŠARE! Na setu Miloš Biković, Aleksandar Radojičić, Pavle Mensur…

Published

on

Režiser Balša Đogo (serija Pet) potvrdio je za portal FILM i TV da je danas u Leskovcu, posle neplaniranog odlaganja zbog situacije sa pandemijom korona virusa, konačno pala prva klapa njegovog novog filma i buduće serije od 12 epizoda Košare.

Pročitajte još – Vuk Kostić o filmu koji prati najveću odbranu Republike Srpske– KORIDOR 92 je film o OBILIĆIMA 20. veka!

Snimanja se odvijaju prema svim uputstvima i merama poštovanja zdravstvene zaštite, a na setu prvog dana, kako saznajemo, prisutni su Miloš Biković, Aleksandar Radojičić, Milorad Kapor, Jovan Jovanović, Pavle Mensur, Duško Radović i mnogi drugi glumci i statisti.

Prema rečima reditelja Balše Đoga, nema smetnji u snimanjima i sve se odvija prema unapred utvrđenom planu.

Pročitajte još OTKRIVAMO: Najgledaniji film Miloša Bikovića dobija nastavak. Evo kada SLUGA 2 stiže u BIOSKOPE!

Serija i film Košare pratiće priču o srpskim herojima koji su se 1999. godine borili protiv udruženih pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, vojske Albanije i NATO-a.

– Ja da ne mislim da umetnost nešto može da promeni ne bih se njome bavio. Ne mislimo da ovo snimamo mrzeći nekog, već smo hteli da snimimo film koji govori o nama. Mi pričamo priču kako se to zaista dogodilo, kako su to ti momci s Košara videli. Kada čujete njihove priče i počnete to da pišete, vidite da kada pravite ratni film isti je motiv koji se provlači kroz svaki rat koji se desio. Važno je da te motive rešite i napravite ih neobičnim – rekao je nedavno Đogo, a jedan od glavnih glumaca u ovom projektu Viktor Savić dodao je:

Pročitajte još Rusi ODUŠEVLJENI – Milena RADULOVIĆ, zvezda filma BALKANSKA MEĐA vaš je novi MILOŠ BIKOVIĆ!

– Mnogo važnije je kako će ova priča promeniti mišljenje nama o nama, nego svetu o nama. Ne priča se o ovakvim pričama toliko na pravi način. Ne znam razlog. Zato imamo odgovornost da se ove teme ispričaju istinito. Ova uloga mi je značajnija od svega što sam do sada radio baš zbog toga što ima veze sa nama, našom istorijom, ali i našom sadašnjošću. Ovim filmom nije upućena mržnja bilo kome, već spomenik ljudima koji su tamo ostavili život braneći nas ovde dok smo bili ušuškani u izboru televizijskih kanala – rekao je Savić.

Pročitajte još Milica Tomašević, NADA iz serije IGRA SUDBINE za FILM I TV: Volela bih da odem kod BAKE na KOSOVO!

Foto Promo, RTS

Advertisement