Connect with us

Featured

Posle filma i serije TOMA stiže film SILVANA!

Published

on

Lik legendarne jugoslovenske pevačice narodne muzike Silvane Armenulić, nećemo gledati samo u filmu i seriji „Toma“, već i u ostvarenju „Silvana“.

Pročitajte još Marko Novaković, urednik dramskog i serijskog programa RTS za FILM i TV OTKRIVA – Ovo su SVE NOVE SERIJE koje ćemo gledati OVE JESENI…

Naime, Filmski centar Srbije dodelio je sredstva u kategoriji finansiranje unapređenja i razvoja filmskih scenarija, između ostalih i Marku Markoviću za scenario filma „Silvana“.

Pročitajte još Šta nas očekuje u nastavku serije IGRA SUDBINE: ŠOK! SOFIJA je TRUDNA? I to nije SVE! Dijana otkriva SOFIJINU veliku TAJNU! A evo i…

Scenario prati život pevačice Silvane Armenulić, odnosno Zilhe Barjaktarević, od ranog detinjstva, kada je prvi put zapevala u kafani u Doboju, tokom odrastanja i stasavanja u mladu ženu, sve do trenutka kada postaje Silvana. Priča počinje i završava se u kafani, a u sve je upletena ljubav i razočaranje u nju, kao okidač za promenu koja usledi na kraju – kada postaje Silvana i ostavlja Zilhu zauvek iza sebe.

Pročitajte još HIT! Posle KOŠARA stižu film i serija o BOMBARDOVANJU 1999. i akciji OLUJA!

Režiser Nikola Zdravković kaže da ima ideju da predstavi ženu koja želi da se njen glas čuje u svetu muškaraca, kao i da prenese autentičnu sliku kafane kao društvenog fenomena, nekome ko ne zna šta je to.

– Silvana nije priča o životu Silvane Armenulić, koji je poznat javnosti – tvrdi Zdravković. – Naprotiv, akcenat je na 16-godišnjoj Zilhi Barjaktarević koja pokušava da se probije u svetu kafane. O njenoj biografiji pre nego što se proslavila, veoma se malo zna, tako da je većina scenarija izmaštana.

Pročitajte još SAZNAJEMO – Snima se ruska BRIDŽET DŽOUNS! U glavnoj ulozi MILOŠ BIKOVIĆ!

Mladom režiseru najvažnija je koprodukcija, jer se radnja odvija u Doboju i Sarajevu, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Kasting je takođe bitan, jer treba da pronađe osobu koja će igrati 16-godišnjakinju sa dovoljno životnog iskustva da iznese priču, ali i koja će morati da ima fenomenalan glas.

Pročitajte još Lidija Vukićević OTKRILA koga će igrati u seriji IGRA SUDBINE! OVO niste očekivali…

– Ideja je da se napravi veliki kasting u Bosni i Hercegovini i da to budu naturščici – veli Zdravković.

Podsetimo, Silvana je rođena 1939. u Doboju i bila je treće od desetoro dece poslastičara Mehmeda Barjaktarevića. Sa 16 godina je otišla kod tetke u Sarajevo i počela da peva po kafanama. Umetničko ime Silvana uzela je po tada popularnoj italijanskoj glumici Silvani Mangano , čiji je film „Gorki pirinač“ obožavala. Pevala je novokomponovane narodne pesme i sevdalinke, a šezdesetih je snimila trajne snimke za arhiv Radio Beograda. Svojom pojavom, načinom odevanja i pesmama napravila je veliku promenu u narodnoj muzici. Pesma „Šta će mi život“ Tome Zdravkovića, koju je otpevala u TV seriji „Ljubav na seoski način“, postala je megahit, a istoimena ploča prodata je u za to vreme neverovatnih 300.000 primeraka. Iz braka sa Radmilom Armenulićem ima ćerku Gordanu. Poginula je u saobraćajnoj nesreći 10. oktobra 1976. na auto-putu Beograd-Niš, kod mesta Kolari. Zajedno sa njom poginula je i njena sestra Mirjana Barjaktarević i šef Narodnog orkestra RT Beograd Rade Jašarević, koji je vozio automobil.

Pročitajte još OTKRIVAMO Šta nas očekuje u nastavku serije IGRA SUDBINE? Luka i SOFIJA napuštaju kuću KANAČKIH! LUKA priznaje SEBI – još je zaljubljen u NJU!…

Izvor NOVOSTI

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement