HIT! OTKRIJTE ko je PARTIZANOVAC a ko ZVEZDAŠ među GLUMCIMA! Čkalja zakleti DELIJA, Mija Aleksić GROBAR, a BATA ŽIVOJINOVIĆ…

cKALJA

OTKRIVAMO SVE Šta će se dešavati do kraja serije državni službenik 2: Lazaru preti NOVA IZDAJA! Nećete verovati KO će mu zabosti NOŽ U LEĐA? HOĆE li oprostiti ANI?

Rivalitet dva naša najpoznatija fudbalska kluba Partizana i Crvene zvezde traje već decenijama. Srbija se, među brojnim drugim podelama, otkako znamo za sebe deli i na Zvezdaše i Partizanovce, odnosno, Delije i Grobare. Ista podela prisutna je i u glumačkom taboru. Tako se, recimo, popularni Čkalja opredelio za Crvenu zvezdu, a Mija Aleksić već prvog dana osnivanja kluba pristupio Partizanu. Burduš kako saznajemo voli da sedi na dve stolice, a Milan Srdoč (popularni violinista Rajko izčuvene televizijske serije »Muzikanti«) ne navija ni za Zvezdu ni za Partizan, već — za “plave” s Karaburme. Crvena Zvezda, u to nema sumnje — ima najviše navijača. Njena armija je najbrojnija. Ili, kako jednom prilikom reče Čkalja — za nju navija više od pola Jugoslavije!

PROČITAJTE JOŠ Miloš Biković otkriva kakva sudbina čeka Petra Maraša, junaka filma “Južni vetar”

Mnogi su se opredelili za Crvenu zvezdu zato što je ona imala najviše uspeha na domaćim borilištima (deset puta je bila prvak i osam putapobednik kupa), đaci i studenti su je od prvog dana smatrali »svojim timom,« a jedan dobar deo je »pristupio« beogradskim “crvenobelima” zato što su oni oduvek u svojim redovima imali najistaknutije jugoslovenske asove (nekad je to bio Rajko Mitić, zatim Šekularac, a danas Džajić).

PROČITAJTE JOŠ Aleksandar Radojičić UPOZORAVA – KOŠARE se MORAJU SNIMITI!

– Ja sam zavoleo Crvenu zvezdu, počeo za nju danavijam, samo zbog Rajka Mitića – odao je svoju navijačku tajnu Miodrag Petrović Čkalja, koji je godinama bio i član uprave desetostrukog prvaka.

– Zajedno smo studirali veterinu i ponekad zajednoigrali fudbal u istom dvorištu. Kažem vam, ko god je tada upoznao Rajka, taj je “morao” da postane zvezdaš. Istina, danas u Zvezdi više nema Rajka, ali moje je srce ostalo naklonjeno crveno­belojboji. Rajko je otišao, ali Zvezda danas ima Džaju – pričao je svojevremeno Čkalja.

PROČITAJTE JOŠ Igra sudbine 164. epizoda – utorak, 20. oktobar: ADA će KONAČNO raskrinkati SOFIJU! Od OVOGA se NEĆE OPORAVITI!

I Mira Stupica, naša poznata pozorišna umetnica, zavolela je Crvenu zvezdu baš zbog njene legende — Rajka Mitića.

– Navijam za Crvenu zvezdu od onog dana kada sam prvi put čula za ovog divnog fudbalera i još divnijeg čoveka. Branislav Surutka, po mnogima danas najbolji jugoslovenski radio i TV spiker, takođe je jedan od onih koji je svim srcem zavoleo Crvenu zvezdu — zbog Rajka Mitića, koga je neobično mnogo cenio kao fudbalera, a danas kao stručnjaka. Mića Orlović je iz one mlađe generacije navijača, ali koja je ipak imala priliku da se upozna sa fudbalskim velemajstorima kao što su to nekada bili Rajko Mitić, Beara, Stanković, Bata Ognjanov … Zvezda je postala njegov tim zato što je u njemu igrao Rajko.

Za Partizan — “po naređenju” Mija Aleksić je, to već svi znaju — “okoreli partizanovac.” Za “crnobele” navija od prvog dana, od osnivanja kluba. Ali on nije bio samo običan navijač, već i član uprave. I to godinama.

PROČITAJTE JOŠ ŠOK! NEOČEKIVAN OBRT u seriji IGRA SUDBINE! Sofija BEŽI IZ GRADA! EVO ko joj je ZA PETAMA! SLEDI HAOS! Zlobnici je konačno ODZVONILO!

– Za Partizan sam počeo da navijam po naredenju”,  kaže ovaj naš poznati pozorišni, televizijski i filmski glumac, koji sigurno nije ništa manje popularan među »partizanovcima« nego što su to bili u svoje vreme Bobek, Čik (Zlatko Čajkovski) ili Miloš Milutinović.

– Jer, ne zaboravite da sam ja tada bio vojno lice. A za koga je “smeo” da navija vojnik? Naravno, samo za Partizan. – otkrio je Mija. I jedan od mladih i najdarovitijih glumaca Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Miša Janketić, takođe je po »naređenju« počeo da navija za Partizan. On svoju navijačku pripadnost ovako objašnjava

– Otac mi je bio oficir i navijač Partizana, pa je i u moju krv usadio crnobelu boju.

Veliki navijač »crno­belih« je i Ljubiša Jovanović, poznati beogradckl dramski umetnik, koji je godinama i član uprave ovog kluba. Međutim, Ljubišina supruga takođe glumica — Sonja Hlebš, naklonjena je protivničkom taboru — Crvenoj zvezdi. A za nju je počela da navija najviše zahvaljujući svom suprugu.

PROČITAJTE JOŠ DUŠA – Novi DIZNIJEV crtać koji će vas ODUŠEVITI! USKORO – U BIOSKOPIMA!

– Ljubiša me je jednom odveo na stadion da bi se divila njegovim ljubimcima – kaže Sonja Hlebš, “a ja sam se »zaljubila« u Crvenu zvezdu! Uostalom, koliko sam privržena tom klubu neka najbolje posluži ovaj podatak: moj sin je od rođenja član Crvene zvezde!

Među našim umetnicima ima dosta onih koji u isto vreme navijaju za dva, pa čak i tri kluba! Jedan od tih koji je voleo da “sedi” na tri stolice bio je Ljubiša Samardžić. Pošto je iz okoline Niša (iz Niške Banje), jedan deo svog navijačkog srca je poklonio Radničkom, u OFK Beogradu je čak bio i član uprave, dok mu je najbliža srcu bila Crvena zvezda.

Jovan Janićijević ­Janaćko, poznatiji kao Burduš, takođe je bio nestalan što se tiče navijačkih strasti. On je pokušavao da”sedi” u isto vreme na dve stolice. Uporno je tvrdio da je veliki navijač Miljanićevog tima, a kada je taj isti tim ubedljivo poražen na Karaburmi, od OFK Beograda (2 : 4), Burduš je čak iz Amerike demantovao sam sebe tvrdeći da je on oduvek simpatisao samo jedan klub — OFK Beograd.

Milena Dravić bila je zvezdašica,kao i Bata Živojinović, Ljuba Tadić (dugogodišnji član uprave), Faruk Begoli, Mića Tatić, Danilo Stojković, Ružica Sokić, Branislav Jerinić…

iZVOR YUGOPAPIR

FOTO PRINTSKRIN