Connect with us

Top Story

Đorđe David za FILM I TV otkriva šta ISKRENO MISLI o direktoru „Grand produkcije“ i kolegama iz žirija – Ja sam „mali od palube“, a Saša Popović je…

Published

on

Piše Jovana Vukašinović

Roker, muzičar, šoumen, glumac – bila koja od ovih reči, ponaosob ili sve zajedno, odlično idu uz dobro poznato ime Đorđe David. Televizijska publika poslednjih godina ima priliku da, bezmalo svake subote na Prvoj, gleda Đorđa Davida kao člana žirija takmičarskog šou programa „Zvezde Granda“. Đorđe David uz Anu Bekutu, Snežanu Đurišić, Mariju Šerifović, Viki Miljković, Jelenu Karleušu, Dragana Stojanovića Bosanca i naravno, Sašu Popovića, odlučuje ko će od takmičara, mladih, talentovanih pevača poneti titulu – Zvezda Granda.

Pročitajte još Otkrivamo – Ko igra Dragana Nikolića u filmu o TOMI ZDRAVKOVIĆU

U ovom novom ciklusu, koji gledamo subotom od 21.00 na Prvoj, Đorđe ističe da ima izuzetnih pevača i da će o pobedniku odlučivati nijanse, ali i da je i u prethodnim, a tako će biti i sad, mentor bio onim takmičarima koje on poželi u svom timu.

Pročitajte još HIT! Nećete verovati koja LEGENDA NARODNE MUZIKE gostuje u filmu VIKEND SA ĆALETOM! (VIDEO)

– U ovom trenutku ima 480 ljudi koji su se plasirali u četvrti krug. Imaćemo veliku muku na kraju ove sezone u samom finalu, jer ima mnogo pevača koji su ujednačeni. Odlučivaće bukvalno nijanse – ističe Đorđe David za naš portal. – Ove godine rekao bih da ima mnogo više izmešanih karata, mnogo se prijavilo onih koji pevaju pop i rok nego ranijih godina. Deo lovorika što se toga tiče dajem i sebi, ali i tome što me je Saša Popović pozvao u žiri. Shodno vremenu i razvoju muzičkih trendova „Zvezde Granda“ su zadržale pijetet najgledanijeg šou programa na Balkanu. „Grand“ svakako prati trendove i proširuje repertoar iz sezone u sezonu, ali opet u okviru onoga što može da se peva na jednom ovakvom takmičenju.

Pročitajte još DRŽAVNI SLUŽBENIK 8. epizoda (SUPERSTAR, 21.00) – Služba postaje svesna neprijatelja! Potrebna im je pomoć IZ INOSTRANSTVA!

Da li vam tempo snimanja „Zvezdi Granda“ ostavlja dovoljno vremena da se bavite rok muzikom?

– Album sam završio još krajem 2019. godine. U trenutku kada je trebalo da počne snimanje spota zarazio sam se koronom i bio sam u bolnici, posle toga sam doživeo nezgodu u kojoj sam polomio nogu, pa je uveden policijski čas, zatim je stiglo leto… nekako se sve poremetilo. Ovih dana konačno snimamo taj spot za duetsku pesmu sa mog albuma koju sam uradio sa sjajnom Ivanom Peters, a koji će predstaviti ceo album. Materijal je odštampan i gotov još odavno, promociju će imati sad,  tokom novembra meseca. Naravno, izdajem ga za Grand produkciju, jer me u ovim godinama interesuje da ga izdam za najvidljiviju i najjaču, u marketinškom smislu, izdavačku kuću koja trenutno postoji na Balkanu.

Pročitajte još OTKRIVAMO Počinje snimanje PETE sezone serije UBICE MOG OCA! A evo i KADA! UBICE se SELE na OVU televiziju!

S kojim kolegom se u žiriju najviše slažete, a sa kojim imate najviše sukoba mišljenja?

– Klasičnog sukoba mišljenja nema mnogo. Možda sam ja „mali od palube“ kada je u pitanju narodna muzika u odnosu na Bosanca, Snežanu, Viki, Anu, Mariju, ali sedeći u žiriju kao neko ko ima sluha dosta stvari sam naučio iz tog faha i proverio da li nešto dobro poznajem i prepoznajem ili ne. Sukobi mišljenja se dešavaju oko nekih sitnica, tipa da li je izbor pesme bio dobar, da li je otpevano kako treba, da li je takmičar preterao sa improvizacijom, koliko je uneo sebe u tu numeru… oko toga se lome koplja, ali svi mi imamo iskustva u ovom poslu pa možemo da sudimo početnicima. S druge strane u 90 odsto situacija se podudaram sa Marijom i Jelenom. Nas troje na skoro isti način vidimo stvari, ali kako vreme prolazi često se podudaram i sa Bosancem, Viki, Anom i Snežanom.

Pročitajte još IVA ŠTRLJIĆ otkriva KOJIM TAJNIM ORUŽJEM će njena DIJANA ERSKI iz serije IGRA SUDBINE pobediti SOFIJU ŠUBAREVIĆ!

Kada zanemarimo taj oficijalni deo, u smislu ocenjivanja kandidata, već samo kada posmatramo vas članove žirija, deluje kao da se mnogo dobro provodite. Da li je to gluma ili je zaista tako?

– Ima naravno i onih dogovorenih, ali i izuzetno spontanih reakcija. Saša Popović je ozbiljna „hijena koja odlično poznaje ludake“ koje je angažovao za ovaj šou. Nepogrešivo je ocenio svakoga od nas, pa i poziv upućen meni za člana žirija je promišljen sa njegove strane, jer on zna „kakvog je ludaka postavio u žiri“. Postoje mnoge stvari koje ne mogu da odu u etar, jer su previše direktne, pa bi se ta vrsta humora smatrala surovim rijaliti programom, kao što postoje i nesuglasice koje nikako ne bi trebalo emitovati. Saša Popović, dokazani majstor svog zanata, tačno zna šta i koliko treba da pusti u emisiji.

Pročitajte još Igra sudbine 171. epizoda – Spremite se za NAJGORE VESTI! Nada je izgubila BEBU. Ali MILA ima još gore VESTI ZA nju!

Kako vi doživljavate angažman u „Zvezdama Granda“?

Svi mi dolazimo tamo sa jednom idejom – da kvalitetno odaberemo momke i devojke koji se takmiče za prolazak u sledeći kruga takmičenja, pa na samom kraju i za titulu „Zvezde Granda“, koja nosi mnogo toga sobom. Kada se u tu inicijalnu ideju uklopi i to da želimo da se dobro provedemo i družimo onda dobijete jedan šou program kojem niko ne može da parira poslednjih 17 godina.

Foto ZORAN KUZMANOVIĆ MUNJA

Advertisement