Connect with us

NE PROPUSTITE

Serijal “Moravska Srbija: Šest vekova Manasije” – na programu u utorak 24. novembra, 17.55, RTS 2

Published

on

Povodom jubileja 600 godina od izgradnje manastira Manasije, redakcija za kulturu i umetnost Kulturno-umetničkog programa pripremila je emisiju posvećenu ovom veličanstvenom spomeniku i poslednjoj vladarskoj zadužbini srednjevekovne Srbije. Emisija serijala “Morasvka Srbija – Šest vekova Manasije” na programu je u utorak 24. novembra od 17.55 na RTS 2.

EKSKLUZIVNO Nataša Drakulić za FILM i TV OTKRIVA – Evo KADA i na kom kanalu počinje serija PEVAČICA!

Manastir je podigao despot Stefan Lazarević, sin kneza Lazara i kneginje Milice koji danas počiva u svojoj zadužbini. Emisija je deo serijala koji je posvećen vladavini Lazaravića i Brankovića u periodu od 1371. do 1459. godine.

SLUČAJ PORODICE BOŠKOVIĆ – 9. i 10. epizoda: Gavrilo se sprema za set, a Jovana ide na dejt!

Zašto je Manasija jedinstvena među srpskim srednjevekovnim manastirima? Koliko dugo je trajala gradnja impozantnog utvrđenja sa hramom? Zašto je crkva Svete Trojice biser srednjevekovne arhitekture? Ko su bili majstori freskoslikari? Gde je radila čuvena Resavska škola? Ko je zaista bio Stefan Lazaervić? – samo sun eka od pitanja na koja će u emisiji odgovarati mr Gordana Simić, dr Danica Popović, prof dr Zoran Ranković, dr Branislav Cvetković, dr Tatjana Starodubcev, prof. dr Ivana Špadijer, dr Vladan Trijić, mr Marjo Aleksić, Smiljana Dodić i Vuk Obradović.

IGRA SUDBINE Sledi VELIKI ŠOK! Luka odlazi u ŠUMU!? I gubi PAMĆENJE?

Ulogu naratora u ovoj emisiji ima čuveni glumac Milan Caci Mihailović. Kao statisti u emisiji pojavili su student i predstavnici viteških grupa iz Kruševca, Stalaća, Smedereva i Beograda.
Urednik i scenarista je Svetlana Ilić, a izvršni producent je Svetlana Bandić.

Foto PROMO

Advertisement