Connect with us

TV

“Rani kadrovi” 005: David Jovanović – Ubistvo radi ubistva ili umetnost radi umetnosti

Published

on

U petoj emisiji “Ranih kadrova”, koja nosi naziv “005: David Jovanović” upoznajemo mladog autora koji nas, iz svakodnevice, neočekivano ubacuje u tamne lavirinte horora i “slešera”, da bi nas potom prepuštao humornom dejstvu parodije. On sve to čini sa ciljem da dovede u pitanje i destruira jedan fiktivni malograđanski svet, utemeljen na automatizmu i ustaljenim ritualima.

OTKRIVAMO SVE o novoj domaćoj seriji KLAN! Pogledajte PRVI TREJLER (VIDEO)

David Jovanović rođen je 1996. godine u Trsteniku. Nakon godinu dana studija na Fakultetu za medije i komunikacije 2016. godine upisuje filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Za vreme studija režirao je kratke igrane filmove “Sendmen”, “Divan dan” i “Ubistvo radi ubistva ili Umetnost radi umetnosti”.

Igra sudbine donosi nam TRI VELIKA ŠOKA! ADA, ALEKSA i LUKA su na UDARU TRI ZLA! A evo O ČEMU JE REČ!

30. novembra na RTS 2 od 21.05 nakon razgovora sa mladim rediteljem pogledaćemo njegov film “URU-URU” iz 2020. godine, koji je bio i njegov završni ispit na trećoj godini studija.

David Jovanović

Film “URU-URU”, nastao po scenariju Bogdana Stefanovića i Davida Jovanovića i u režiji Davida Jovanovića, žanrovski je košmar studiranja filmske režije na FDU pretvoren u ispitni film najrevnosnijeg studenta-nepušača, koji se završava na jedini moguć način: ubistvom radi ubistva. Uloge u filmu tumače Nikola Pavlović, Nikola Cvetković, Jovana Krstić, Saša Sagradžija, Pavle Čemerikić i Svetozar Cvetković.

Ivan Bosliljčić NAPUSTIO “Urgentni centar” – Svim lekarima od srca hvala za trud i pažnju

– Televizijski prikaz filma “URU-URU” donosi nam naša renomirana dramaturškinja i scenaristkinja Nataša Drakulić, odgovorna urednica Redakcije dečjeg programa Radio-televizije Srbije – najavljuje autor i urednik serijala Marko Novaković.

U drugom delu razgovora u studiju u emisiju dolazi gost Davida Jovanovića – mladi snimatelj i dizajner zvuka Antonio Andrić, a biće reči i o pripremi njihovog zajedničkog diplomskog kratkometražnog igranog filma, koji nosi naziv “Sunce nikada više”.

Foto PROMO

Advertisement