Connect with us

Featured

KO SVE glumi u “Radio Milevi”. Saznajte…

Published

on

Serija “Radio Mileva” uveliko se snima u okolini Beograda. Reditelj serije je Elmir Jukić, a idejni tvorac je Nebojša Garić. Kako smo već pisali, seriju ćemo na proleće gledati na programu Radio-televizije Srbije.

O čemu se radi u seriji?

Mileva (Olga Odanović) je glava kuće, sve zna, sve ume i u sve se razume. Penzionerka koja je radni vek provela u ulozi sekretarice predsednika Opštine na šta je izuzetno ponosna. Samouverena, energična, namazana, žena koja ima sve informacije, žena za sve vremena, snalažljiva i oštroumna.

PREMIJERA serije “Zlatni dani” na PINKU! Saznajte i kad…

Ćerka Natalija (Marija Vicković) je njen antipod. Profesor Srpskog jezika i književnosti u Matematičkoj gimnaziji. Odmerena, uravnotežena, racionalna, a po mišljenju njene majke, pre svega, jedna neuspešna žena, jer nema emotivnog partnera, radi za male pare u školi gde nema ni pun fond časova. Nataliju je odmah nakon rođenja njene ćerke, Sonje, još pre 15 godina, ostavio muž, za koga je Mileva govorila da je švaleraš i luftiguz. Pošto je sa Natalijom očigledno negde pogrešila, Mileva je odlučna da unuku Sonju “uzme pod svoje” kako bi od nje napravila svoju doslednu naslednicu, čemu se Natalija svim silama protivi.

Igra sudbine 188. epizoda – LJUBAVNA SCENA u Kan holdingu! Ko se to nama LJUBAKA?

Sonja (Kristina Gavrić Bogunović) je loš đak, nemotivisana po pitanju škole. Opčinjena je društvenim mrežama i savremenom tehnologijom u kojoj vidi svoju svetlu budućnost. Baba Mileva je apsolutno u tome podržava. Njih dve čine fantastičan tim u večitom sukobu sa smernom Natalijom koja iskreno veruje da prečica do uspeha ne postoji.

SLUČAJ PORODICE BOŠKOVIĆ – 15. i 16. epizoda: Šta će RASTUŽITI Gavrila?

Mileva nije autoritet samo u okvirima svoje porodice. One je važna i u čitavoj zgradi koja je pravi kosmos u malom sa čitavom lepezom živopisnih karaktera iz čijih suprotnosti proističu duhoviti zapleti i iznenadni obrti. Policajac u penziji u zvanju upravnika zgrade Stevan (Branimir Brstina) i njegova žena Marta. Tu je i bračni par Marić – neuropsihijatar Sava i doktorka plastične hirurgije Viktorija. Zatim tu su slikar Leon, studenti Petar i Gavrilo, dobroćudni majstor Moca i njegova “zla” žena Žana, operski pevač Živorad, pesnik Rade, posesivna majka Cveta i njen uveliko odrasli sin Mikica. Svi oni samo su neki od urnebesnih karaktera koji svakodnevno defiluju kroz Milevin život, a bogami i ona kroz njihov.

radio Mileva Marija Vicković
Marija Vicković u „Radio Milevi“

Za mnoge od njih postojanje bez Mileve je nezamislivo. Pojedinci znaju da bi bez Mileve jednostavno sve bilo dosadno. U sklopu zgrade, koja je pravi amalgam različitih karaktera, nalazi se i kafana “Neimar”. Ona je u vlasništvu starog beogradskog frajera Dače. Tu je i frizerski salon koji drži borbena i neposredna Jeca iz Krnjače.

U jednoj od uloga je i glumac Nikola Kojo. Njega ćemo ponovo imati priliku da vidimo u TV seriji na RTS. Nakon dve godine i serije “Pet” gde je igrao Bojana, Kojo se vraća na RTS u ulozi mangupa, kafedžije Dače.

Izabran domaći kandidat za OSKARA! Koji film šaljemo u Los Anđeles?

Glumačka podela:

Mileva – Olga Odanović, Natalija (Milevina ćerka) – Marija Vicković, Sonja (Milevina unuka) – Kristina Gavrić-Bogunović, Cveta (Milevina dobra prijateljica) – Dara Džokić, Stevan Lisičić (upravnik zgrade) – Branimir Brstina, Živorad (operski pevač) – Tihomir Stanić, Rade (pesnik) – Bojan Dimitrijević, Moca (haus majstor) –  Marko Gvero Jeca (vlasnica frizerskog salona) – Anđelka Prpić, Dača (vlasnik kafića) – Nikola Kojo, Leon (slikar) – Nemanja Oliverić, Mikica (Cvetin sin) – Nenad Stojmenović, Dr Sava Marić (psihijatar) – Svetozar Cvetković, Gavrilo (student) – Đorđe Stojković,  Petar (student) – Filip Đuretić.

Foto PROMO

Advertisement