Connect with us

Top Story

DARA IZ JASENOVCA – Posle filma STIŽE i serija. EVO kada i na kom KANALU ćemo je GLEDATI!

Published

on

“Dara iz Jasenovca”, novi film Predraga Gage Antonijevića, u februaru počinje da se prikazuje u američkim bioskopima.

Premijera u Beogradu zakazana je za 22. april, a onda će krenuti njegovo prikazivanje i u ostalim bioskopima širom Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: Jelisaveta Orašanin drugi put POSTALA MAJKA! A na svet je donela…

Reditelj je otkrio da bi trebalo do kraja godine da se prikaže i serija „Dara iz Jasenovca“, verovatno na kanalu Superstar TV.

– Sa “Telekomom Srbija” ugovorili smo četiri epizode, jer imamo i više nego dovoljno materijala. Zamišljeno je kao mini-serija – rekao je Antonijević.

PROČITAJTE JOŠ: Olja Lević, Mila iz serije IGRA SUDBINE ima sestru koja je PRAVA TV ZVEZDA! Da li ZNATE o KOME JE REČ?

Posle ustaško—nemačke ofanzive na Kozari, lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima. Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa.

Igor Đorđević u filmu „Dara iz Jasenovca“

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Stevan Piale OTKRIO šta LUKU KANAČKOG očekuje u nastavku serije IGRA SUDBINE: Neće mu BITI DOBRO od ONOGA ŠTO SLEDI!

Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

PROČITAJTE JOŠ: SAZNAJEMO: Film KORIDOR 92 PREMIJERNO – 9. januara NA RTRS! A evo kada nas očekuje PREMIJERA U SRBIJI!

Mnoga deca iz logora Stara Gradiška odvožena su u domove širom Hrvatske ili smeštena po porodicama. Ali je veliki broj dece ubijen ili preminuo od posledica izuzetno teških uslova života u logoru. Darina sudbina je sudbina jednog deteta Kozare i kroz nju je ispričana sudbina dece Jasenovca.

PROČITAJTE JOŠ: Milan Kolak, OMILJENI doktor iz serije URGENTNI CENTAR otkriva SVE o novoj roli u KOMEDIJI DRIM TIM! BONUS – EVO koga ću igrati u filmu TOMA!

Ono što su preživeli ne sme nikada biti zaboravljeno. Svi događaji u filmu pisani su na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša.

Vodeće uloge u filmu igraju glumci iz Republike Srpske Anja Stanić Ilić, Zlatan Vidović, Nikolina Friganović, Sandra Ljubojević, Željko Erkić i Goran Jokić, dok su glumačku ekipu iz Srbije činili Marko Janketić, Igor Ðorđević, Nataša Ninković, Bojan Žirović, Jovo Maksić, Radoslav Rale Milenković, Vuk Kostić, Tatjana Kecman, Petar Zekavica, Jelena Grujčić, Bogdan Bogdanović i mnogi drugi.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement