Connect with us

NE PROPUSTITE

HIT! Povratak OKRUŽEN MRTVIMA na kanal FOX! Od 1. marta – 6 novih epizoda!

Published

on

Planetarno popularna serija „Okružen mrtvima“ vraća se 1. marta (ponedeljkom od 22.55, na kanalu Foks) sa novih šest epizoda. Mada je planirano da 10. ciklus ima uobičajenih 16 nastavaka, zbog proglašenja pandemije snimanje i emitovanje poslednje epizode „Sigurna propast“ obustavljeno je prošlog marta.

Pročitajte još Milica Zarić, zvezda serije TAJNE VINOVE LOZE za FILM I TV otkriva: Hoće li se Jelena POKAJATI zbog svojih PRETNJI?

Gledaoci su mogli da je pogledaju u oktobru, a autori su u međuvremenu odlučili da ih ovog proleća časte sa šest bonus epizoda.

Sa regularnom 11. sezonom, čija premijera se očekuje krajem godine, „Okružen mrtvima“ će otići u TV istoriju. Posle 24 nove epizode, oprostićemo se od serije kojoj je na svetskom nivou mogla da parira samo „Igra prestola“. Ali, ovaj fenomen nastaviće da živi kroz nove serije i filmove koji se uveliko pripremaju. Kada je u oktobru 2003. izašao prvi broj stripa Roberta Kirkmana „Okružen mrtvima“, malo ko se nadao da će svetskom pop-kulturom uskoro zavladati zombiji.

Pročitajte još OTPISANI su im DONELI skoro 2 MILIONA DOLARA: Ovo su NAJPLAĆENIJI srpski glumci SVIH VREMENA!

Strip je preko noći postao hit u Americi, a nekoliko godina kasnije prodavao se širom planete (sve do 2019). Da bi avanture Rika Grajmsa mogle sa crteža da se pretoče u seriju, prvi se dosetio Frenk Darabont. Slavni holivudski filmadžija, koji je kao reditelj i scenarista potpisao najbolje ocenjeni film svih vremena „Ubistvo iz Šošenka“, otkupio je prava i sa Kirkmanom adaptirao strip u šest epizoda prve sezone.

Nakon što je 31. oktobra 2010. „Okružen mrtvima“ pušten u etar, sa svih strana počele su da pristižu odlične reakcije. Američki filmski institut svrstao je prvu sezonu u 10 najboljih američkih serija, stigla je i nominacija za Zlatni globus, a sa prosečnim rejtingom od pet miliona gledalaca po epizodi, „Okružen mrtvima“ se upisao kao najgledaniji kablovski program svih vremena.

Pročitajte još Aleksandar Srećković, junak serije TAJNE VINOVE LOZE, za FILM i TV OTKRIVA – EVO na ŠTA je SVE Paun spreman da bi Vera bila NJEGOVA

Četiri godine kasnije, serija „Okružen mrtvima“ postala je globalni fenomen. Peta sezona beleži u Americi neverovatan prosečan rejting od čak 17 miliona gledalaca! Nedeljom u deset sati uveče, kablovski kanal AMC ubedljivo je ispred svih nacionalnih televizija. „Okružen mrtvima“ po gledanosti „tuče“ epsku sagu „Igra prestola“ u Britaniji, Francuskoj, Španiji, Nemačkoj, Australiji, Japanu…

Strip dostiže vrtoglave tiraže, video-igrice sa junacima serije su najprodavanije, kao i svaka druga stvar sa njihovim likom. Glumac Endru Linkoln, koji je oživeo Rika Grajmsa, postaje najplaćenija TV zvezda sa 650.000 dolara po epizodi. Pojaviti se u „Okruženom mrtvima“ bila je stvar prestiža.

A onda je došlo vreme da se dodatno eksploatiše ovoj projekat. Najpre je urađen spinof „Strah okruženog mrtvima“ (2015), koji tokom prve dve sezone nije bio ništa manje uspešan od originala.

PROČITAJTE JOŠ ŠOK! OTKRIJTE – Hoće li HRVATI ipak RAZDVOJITI Daru i Budu u seriji DARA IZ JASENOVCA?

Po odlasku Linkolna iz serije, posle devetog ciklusa, autori su najavili njegov povratak u tri bioskopska filma, u produkciji „Juniversal pikčers“. Proboj „zombija“ na čelu sa Rikom Grajmsom na veliko platno očekuje se narednih godina. Drugi spinof „Okružen mrtvima: Posle apokalipse“ startovao je krajem 2020, a u centru zbivanja je prva generacija mladih koja je odrastala posle smaka sveta.

Međutim, ovde priči na malom ekranu nije kraj. Nakon što se oprostimo od originalne serije, uslediće treći spinof. Šouranerka Anđela Kang otkrila je da će gledaoci iz originalne postave nastaviti da prate sudbinu glavnih junaka – Derila (Norman Ridus) i Kerol (Melisa Mekbrajd). Serija se očekuje na jesen 2023. godine.

PROČITAJTE JOŠ OTKRIVAMO tužnu sudbinu Dare i malog Bude iz filma DARA IZ JASENOVCA! Evo KAKO će se ponovo sresti u SERIJI!

– Ostalo nam je još uzbudljivih priča koje želimo da ispričamo. Kraj originalne serije biće početak novih premijera. Evolucija je pred nama. „Okružen mrtvima“ će još dugo živeti – poručila je Kangova.

Foto Promo

Izvor Novosti

Continue Reading
Advertisement