Connect with us

Top Story

OTKRIVAMO Serija KALKANSKI KRUGOVI stiže i na RTS! Evo i KADA!

Published

on

“Kalkanski krugovi”, nova domaća serija u produkciji “Telekoma Srbije” i “Firefly”, stižu sredinom marta na male ekrane.

PROČITAJTE JOŠ: Olga Odanović o novoj hit komediji koja na RTS stiže 9. marta: Svako od nas poznaje neku RADIO MILEVU!

Drama sa elementima trilera kroz 10 epizoda prati dinamičnu i uzbudljivu istoriju sukoba dve porodice u šumadijskom selu Dol. Dugo čuvana tajna iz prošlosti, okosnica je ove intrigantne porodične drame, koja se pre svega bavi problemima savremene porodice.

Kalkanski krugovi: Vojin Ćetković i Nataša Ninković

PROČITAJTE JOŠ: ŽETVA – Evo kada počinje SNIMANJE filma o ŽUTOJ KUĆI! Glavnu ulogu igraće slavni HOLIVUDSKI GLUMAC!

Radnja je smeštena u seoskom ambijentu netaknute prirode. Problemi i situacije o kojima se priča su savremeni i generacijski određeni, zbog čega će se mnogi gledaoci prepoznati.

PROČITAJTE JOŠ: Stiže nova domaća serije – DECA ZLA! A evo i KADA!

Simboličan naziv “Kalkanski krugovi” mogao bi da se tumači kao “zaštitni krugovi”. Odnosi se na krugove od kreča, koji su pravljeni oko kuća u kojima su živeli oboleli od gube.

PROČITAJTE JOŠ: ZVANIČNO JE! IGRA SUDBINE dobija još 100 novih epizoda! Ali, to nije sve…

Radnja serije “Kalkanski krugovi” bavi se odnosima između dve važne porodice za selo Dol — Petrovića i Đorđevića. Istorija sukoba dveju familija seže sve do početka 20. veka, ali živopisno selo Dol vešto krije tajnu čuvanu decenijama. Priča nas vodi kroz flešbekove na početak prošlog veka u trenutak koji će se pokazati kao ključan za razrešenje nekih važnih motiva likova.

PROČITAJTE JOŠ: Aleksandar Đurica, ubica iz serije TAJNE VINOVE LOZE OTKRIVA: Evo ZAŠTO je NENAD spalio VERIN VINOGRAD!

Poreklom iz Dola je glavni junak serije Dejan. Кako bi odvojio ćerku Mionu od lošeg društva u Beogradu, Dejan odlučuje da pobegnu iz grada i problema sa kojima nisu mogli da se izbore. U selu pak otkrivaju i deo porodične istorije koju su njihovi preci želeli da sakriju. Još jedan od važnih likova “Кalkanskih krugova” takođe je i Dejanov stric Velibor.

Kalkanski krugovi: Vesna Čipčić i Vojin Ćetković

PROČITAJTE JOŠ: SAZNAJEMO – Stižu nove epizode serije URGENTNI CENTAR! A evo i OD KADA!

Autorska ekipa je na čelu sa scenaristom Đorđem Milosavljevićem, dok je reditelj Milan Karadžić. Uloge su poverene Vojinu Ćetkoviću, Žarku Lauševiću, Ivani Zečević, Nataši Ninković, Nini Janković Dičič i drugima poznatim imenima našeg glumišta.

PROČITAJTE JOŠ: SAZNAJ sve o DRUGOJ SEZONI serije TAJNE VINOVE LOZE: Zašto je Nenad UBIO Teodoru? Da li će Žuti UBITI Vuka? Nemanja završava u ZATVORU?

Premijerno emitovanje planirano je za 13. mart na kanalu Superstar TV, vikendom od 21.00, a 20. marta na RTS 1, vikendom u 20.00. 

Foto Firefly

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement